Današnje televizije će izumrijeti do 2030.

Uoči predstavljanja Netflixa u Latinskoj Americi, direktor ove kompanije Rid Hejstings je izjavio kako će današnje, konvencionalne televizije pretrpjeti određenu “evoluciju”, te najvjerovatnije izumrijeti do 2030. godine.

Autor: klix.ba

“Znate, one su poput konja, dobre su i korisne, ali samo do trenutka u kojem izmislimo auto”, pojasnio je Hejstings, piše Klix.ba

Netflix je kompanija i platforma koja pruža legalne usluge streaminga i gledanja multimedijalnog sadržaja, filmova i serija preko interneta, kao i slanje štampanih DVD izdanja.

Zbog svoje pristupačnosti i povoljne cijene izuzetno je popularan u Americi, ali i drugim zemljama svijeta.

Na web stranici Netflixa je još u aprilu 2013. godine objavljen dokument na 11 strana u kojima predviđaju svijet bez TV kanala u kojem internet TV zamjenjuje dosadašnju televiziju.

Godinu i po nakon što je taj dokument objavljen, američke TV kuće HBO, Showtime i CBS su najavile samostalne aplikacije, dok satelitski provajder Dish Network priprema i svoj internet TV servis.

Zarada od oglasa i reklama na tradicionalnim televizijskim kanalima prilično je turbulentna, 2011. i 2012. godina su bile jedini period u posljednjih deset godina u kojem je primijećen porast prihoda TV stanicama od reklama.

Kao rezultat toga, procjenjuje se kako će za dvije godine biti spremniji svoj novac uložiti u digitalne platforme i internet platforme.

Hejstings u svom govoru nije naveo na osnovu čega je smrt tradicionalne televizije predvidio upravo za 2030. godinu, ali on nije jedini koji misli tako. Američka korporacija Cisco Systems je 2011. godine ispitala 50 televizijskih stručnjaka koji su rekli kako će konvencionalna televizija svoj kraj doživjeti do 2030. godine.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close