Danas prva utakmica finala KUP-a BiH – Direktan prijenos na BHRT1

Danas se u Zenici na “Bilinom Polju” igra prva utakmica finala Kupa BiH, gdje Čelik dočekuje maksimalno motivisanu ekipu Sarajeva. Diretan prijenos utakmice možete pratiti na BHT1 od 17:00 sati.

Sarajlije u meč ulaze ohrabrene serijom dobrih rezultata koju žele nastaviti, te nakon dužeg perioda osvojiti jedan trofej. Iako će revanš igrati na svom stadionu, igrači Sarajeva, po tvrdnjama trenera Dženana Uščuplića, u susret u Zenici ući će bez kalkulacija i pokušati da trijumfuju.

Na konferenciji za novinare tim povodom jučer su se obratili trener FK Sarajevo Dženan Uščuplić i napadač Nemanja Bilbija.

“Pred nama je prvo poluvrijeme finala Kupa BiH. Nakon dugo vremena borimo se za trofej. Maksimalno motivisani odlazimo u Zenicu. U prvom kolu smo imali nekoliko novih igrača. Normalno je da su ti igrači morali proći kroz jedan period prilagodbe. Nakon Zenice nismo izgubili u 13 utakmica. Što se tiče igračkog kadra, svi igrači su spremni za ovu utakmicu i nemamo nikakvih problema. Plus je što se revanš igra na ‘Koševu’, ali mi ni sutra nećemo taktizirati. Probaćemo riješiti utakmicu u Zenici”, rekao je Uščuplić.

Kada je u pitanju igrački kadar, svi nogometaši su spremni, ali Uščuplić priznaje da je kod igrača prisutan umor nakon derbija sa Željezničarom. No, dodaje da ima spremne igrače koji mogu za tri dana može da odigraju dvije kvalitetne utakmice.

– U derbiju sa Željezničarom nisam želio da taktiziram i odmaram neke igrače, jer je to najjača utakmica u našem prvenstvu. Mislim da imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i da su maksimalno spremni da možemo u tri dana odigrati dvije kvalitetne utakmice – dodao je.

Bilbija je rekao da su igrači maksimalno motivisani za prvu utakmicu, te da je atmosfera u svlačionici na zavidnom nivou.

“Utakmica u Zenici je utakmica sezone za nas. Jako smo motivisani i atmosfera je sjajna. Teren na Grbavici je bio malo težak, ima malo umora, ali mislim da smo potpuno spremni. Sutra je jako važna utakmica, ali pritiska nema”, dodao je Bilbija.

Koliko su ozbiljno igrači Čelika shvatili današnju uatkmicu najbolje govori činjenica da je ekipa imala samo redovne treninge i nije bilo odlaska u “karantin”, jer svim igračima je stalo da iskoriste ovu priliku. Trener Nizah Hukić je zadovoljan pristupom svojih igrača, koji žele da poslije 17 godina osvoje neki od pehara N/FS BIH.

– Željeli smo da se prva utakmica igra na našem stadionu, pred našim vjernim navijačima, punim tribinama i to smo dobili. Očekujem da se ispuniti i druga želja, da ostvarmo pozitivan rezultat koji će nam garantovati mirniji revanš na Koševu – rekao je novinarima Hukić.

Ipak, u klubu su svjesni važnosti meča i otvoreno ističu da je Sarajevo favorit, jer je to pokazalo i u prvenstvu, da ima kvalitetnu ekipu. Nažalost na Bilinom polju danas neće biti navijača Sarajeva, iako je domaćin štampao čak 11.200 ulaznica!

Suđenje ove utakmice povjereno je banjalučkom FIFA sudiji Ognjenu Valjiću.

Uzvratna utakmica finala Kupa BiH na programu je 17. maja na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović-Hase”.

www.magazinplus.eu – BHRT1

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close