NogometSport

Damjan Ratković: Nije sve izgubljeno, pokušat ćemo dobiti Srbiju

Nakon poraza od Njemačke rezultatom 5:0, naši kadeti su izgubili i od Irske rezultatom 2:1.

“Ponovo nismo otvorili utakmicu kako treba, primili smo gol u ranoj fazi, na samom otvaranju. Međutim, poslije smo se vratili i solidno odigrali pa nam ta utakmica može dati nadu da nije sve izgubljeno”, izjavio je Ratković.

U posljednjoj utakmici grupne faze BiH će igrati protiv Srbije 10. maja, a našoj selekciji za prolaz u četvrtfinale treba pravo čudo. Ukoliko savladamo Srbiju, a Njemačka Republiku Irsku, Njemačka će biti prva s maksimalnih 9 bodova, dok bi ostale ekipe imale po 3 boda.

S obzirom na to da bi sve tri ekipe u međusobnim dvobojima imale po pobjedu, drugi kriterij je gol razlika izuzimajući duele s Nijemcima.

Trenutno je u najboljoj poziciji Republika Irska koja ima gol razliku 2:1, Srbija ima 1:0, a BiH 1:2. To u praksi znači da našoj selekciji za prolaz u četvrtfinale uz poraz Iraca od Njemačke treba pobjeda nad Srbijom od minimalno dva pogotka razlike.

“U trećoj utakmici trebamo odigrati najbolje što znamo, trebamo spustiti loptu i biti ti koji će kontrolisati igru. Nadamo se da će rezultat doći”, rekao je pomoćni trener.

Naša ekipa će se odmoriti, a potom analizirati protivnika i učiniti sve kako bi ostvarila pobjedu.

“Slijedi trening oporavka, a potom i psihološka priprema za treću utakmicu. Trebamo se odmoriti, ali i analizirati igru Srbije s kojom smo ranije igrali. Znamo njihove dobre i loše strane, probat ćemo to iskoristiti i dobiti utakmicu”, završio je Ratković.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close