Damir Džumhur: Do kraja godine želim biti među 100 najboljih tenisera svijeta

Do kraja ove godine želim uću u konkurenciju najboljih 100 tenisera svijeta – izjavio je na današnjoj konferenciji za medije najbolji bh. teniser Damir Džumhur, koji se trenutno nalazi na 118. poziciji ATP liste.

Džumhur je ove godine ostvario najbolji plasman u karijeri, 105. mjesto ATP liste profesionalnih tenisera. Do najvećeg uspjeha mladog Sarajlije doveli su ga odlični nastupi na turnirima Challenger serije, te nastupi na Grand slam turnirima Australian Openu i Ronald Garrosu.

 

“U ovoj godini sam nadmašio zacrtane ciljeve, ali postavio sam si novi cilj, a to je da do kraja 2014. uđem u konkurenciju ”Top 100” tenisera svijeta. Dobro radim i pripremam se. Očekuje me nastup na turniru u Winston – Salemu, a zatim US Openu” – rekao je Džumhur.

 

Džumhur će prvi put u karijeri biti direktno plasiran u glavni žrijeb jednog Grand slam turnira, US Opena.

 

“Veoma mi je drago što ću zaobići kvalifikacije za US Open. Kvalifikacioni mečevi mogu dosta iscrpiti tenisera, tako da će mi na turniru u SAD-u biti mnogo lakše” – naglasio je mladi teniser.

 

Po završetku US opena Džumhur će se pridružiti Davis kup reprezentaciji BiH koju očekuju mečevi protiv selekcije Litvanije za plasman u A diviziju, a najavio je i mogućnost da nastupi na Challenger Masters turniru, na kojem učestvuje najboljih osam tenisera te serije.

magazinplus.eu

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close