Damar omladine: „10 za Palanku, Palanka za 10.“

Udruženje „Damar omladine“ zajedno sa još 9 organizacija iz BiH  najavljuju tornado dobrog raspoloženja i ciklon koji će uticati da se sklope mnoga prijateljstva u sklopu novog projekta koji će se ovoga puta implementirati na području Brčko distrikta, MZ Palanka pod nazivom „10 za Palanku, Palanka za 10.“

Neke od aktivnosti projekta su: krečenje mjesne zajednice, nabavku opreme (sto, stolice) kao i didatičkog materijala. Zatim čišćenja dvorišta mjesne zajednice Palanka kao i korita rijeke koje se nalazi u blizini.

Promocija volonterizma će se održati na veliki dan kada će na radionicama sa djecom i u akciji čišćenja učestovati minimalno 100 volontera iz 10 gradova BiH.

Ovim putem pozivamo sve naše aktiviste, aktivistice, sugrađane i sugrađanke da se odazovu najmasovnijoj akciji i budu dio tima i doniraju minimalno po 1 knjigu koja će se nači na policama buduće biblioteke u Palanci.

Knjige možete donirati u prostorijama Udruženja „Damar omladine“ svakog radnog dana u periodu od 10:00h do 13:00h do 10.05.2015.

Svi mi doprinjet ćemo poboljšanju uslova života mladih u ruralnom području Brčko distrikta kroz uspostavu kulturnog centra.

Projekatna ideja se osmislila na treningu Društveno preduzetništvo i inovacije, u oktobru 2014. godine, kada je svih 10 organizacija radilo zajednički na osmišljavanju ideje za akciju koja će biti provedena u okviru All inclusive programa.

Osim Damara tu su još :  NVO 3P (Pomoć, Pravda, Posredovanje) Zenica; Vijeće mladih općine Gradačac; Udruženje psihologa Mostar; UG Zajednički put Prijedor; Omladinski komunikativni centar Banja Luka; Anea Gračanica; Inicijativa za Široki – Široki Brijeg; Nova genaracija Banja Luka.

Projekat podržava Fondacija Light for the World iz Austrije, Austrijska razvojna agencija, Fondacija Medicor iz Lihtenštajna i Fondacija Mozaik iz Sarajeva u sklopu All Inclusive programa.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close