BiHPolitika

Dalibor Milas: HDZ za nekoliko dana od bojkota cijele države do “lizanja” sa SDA

Milas za Klix.ba rezignirano kaže kako u Bosni i Hercegovini ne postoji politička opcija koja želi dobro državi i ljudima koji žive u njoj. Posebno je kritičan prema HDZ-u i promjenama u stavovima i poziciji ove stranke.

“Od priče o bojkotu cijele države do podvijanja repa i ‘lizanja’ s dojučerašnjim neprijateljima i to samo u nekoliko dana. Fora je posmatrati ovo licemjerje i ljudsku i političku nedosljednost i gledati kako na nju pokunjeno (ne) reaguju vječiti simpatizeri i “galamdžije”. Iako su prije nekoliko sedmica širom Hercegovine masovno organizovani politički igrokazi popularnog naziva ‘#notmypresident’, danas kao da nikome ne smeta to što kvazislužbeni branitelji ‘nacionalnih interesa’ (HDZ) žele igrati u istom timu s onima koji su i odgovorni za cirkus zvani ‘#notmypresident’ (SDA)”, smatra Dalibor Milas.

Dodaje da, kako se čini, nikad neće izaći iz mode njihova mantra o ugroženosti kojom, uz pomoć najjeftinijeg populizma, bude niske strasti kod naroda kako bi im što lakše prodali svoje nedemokratske usluge i ništa ne napravili.

“I zaista im fantastično ide… Ako vjernim ovcama nakon svega ovoga ni sada nije jasno da su ih oni, za koje se svih ovih godina tako glasno i agresivno navijalo, opet preveli žedne preko vode, onda definitivno neće nikad. Režimski mediji pak s druge strane vješto zanemaruju zastrašujuću činjenicu da naši narodi nikad nisu živjeli lošije nego, upravo, pod upravom “svojih”. I jedni i drugi i treći ne da nisu žrtve, nego su sukrivci za sve što se trenutno događa i što će se tek dogoditi”, kazao je Milas.

Zanimao nas je Milasov stav i kako je moguće da se u HDZ-u ne naslućuje neka opozicija ili unutarstranačko mišljenje i ponašanje drugačije od onog koje predvodi predsjednik Dragan Čović.

“To je tako jer se tamo, kao ni u ostalim partijama u BiH, politika ne posmatra kao poziv i kao mehanizam društvenog angažmana, nego kao način stjecanja što veće materijalne koristi”, zaključuje Dalibor Milas.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close