-TopSLIDEBiHPolitika

“Da obavijestim Čovića,… Svega 285.000 Hrvata trenutno živi u našoj državi,…”

“Da obavijestim Čovića,… Svega 285.000 Hrvata trenutno živi u našoj državi, skoro za polovinu manje od popisa iz 2013., dobrim dijelom zbog politike koju on provodi s HDZ-om.”

MILETIĆ GOSTOVAO NA “FACEU”

“Vučićevo podilaženje Dodiku nije dobro! Dok se ne potpiše sporazum o granicama sa Srbijom i Hrvatskom oni će imati pretenzije na BiH.

Kazali su da je oprema za elektronsko glasanje skupa. Našao sam strance koji bi nam kupili opremu, može čak i da se iznajmi. Oni neće, jer onda ne mogu krasti glasove, a 2022. nije izborna godina nego referendum.

Jedan od modela koji su razmatrali Čović i Izetbegović je da se jedan od članova Predsjedništva izabere u Parlamentu. Onda trebamo imati četiri predsjednika ako hoćemo da zadovoljimo presude u Strazburu. Prva borba je očuvanje BiH, a druga borba je borba protiv kriminala.

Broj Hrvata u BiH opao za polovinu od 2013. godine. Živi ih 285 hiljada u cijeloj BiH.

Oni žele tri etnički čiste i zatvorene sredine, makar bile i prazne”, rekao je, između ostalog, Zlatko Miletić, bivši direktor FUP-a i delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine tokom sinoćnje gostovanju u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem”.

Ovo je njihov kompletan razgovor.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close