PolitikaRegion

Da li Hrvatska zna šta finansira u BiH

Mediji u Hrvatskoj su javili da je Vlada, na sjednici u četvrtak, odlučila s 24 milijuna kuna podržati 105 projekata pomoći Hrvatima u Bosni i Hercegovini. Riječ je o rekordnom iznosu pomoći u posljednje vrijeme namijenjenom Hrvatima u BiH. Na sjednici je potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić kazala kako je ustavna obaveza Hrvatske skrbiti o Hrvatima u BiH.
Andrej Plenković je poručio da su projekti dobro distribuirani i da se time šalje jasna poruka potpore Hrvatima u BiH.

Jedan od tih projekata je i ovaj na fotografiji, a gradi se na uzurpiranoj imovini privatnog posjeda poduzeća “Banja Kiseljak – Hotel Dalmacija” d.d. Kiseljak.

Da li na ovaj način Vlada Hrvatske podržava politički projekt HDZ-a na štetu privrednika Hrvata. Na primjeru ovog poduzeća se oslikava “politika” ovdašnje vlasti te se postavlja pitanje koliko je Vlada Hrvatske “provjerila” projekte u BiH ili su Hrvati poduzetnici kolateralna šteta ako nisu bliski HDZ politici. Nadamo se da ovaj primjer nije to, prije bi moglo biti dovođenje u zabludu Vlade u Hrvatskoj od strane lokalnih političkih moćnika.

– Samovolja Općine Kiseljak ili uzurpacija privatnog posjeda

 

Ovih dana smo zabilježili još jedan postupak narušavanja privatnog posjeda poduzeća “Banja Kiseljak – Hotel Dalmacija” d.d. Kiseljak.

Po nalogu izvršne vlasti Općine Kiseljak u dva navrata je izvršena sjeća endemskog hrasta “lužnjaka” – ambijentalnog ukrasa kompleksa “Hotela Dalmacija”. Ovaj barbarski čin prethodio je uzurpaciji objekata i zemljišta.

Uzurpiran je objekt Starog hotela “Turist”, a ne ime humanitarnih potrebe nevladinog sektora “Centra za edukaciju i rehabilitaciju”. Ovaj projekt Općina Kiseljak realizira i sredstvima Vlade Republike Hrvatske.

Osim toga, na lokaciji koja se vidi kao slobodna planira se gradnja Doma zdravlja Kiseljak.

Na primjeru ovog poduzeća se očituje da Općina Kiseljak nije servis građanima, a još manje privrednim društvima.

magazinplus.eu

Vezane objave:
– Kiseljak: Ako laže vlast, ne laže Sud

“Banja Kiseljak – Hotel Dalmacija” ili kad vam pravda okrene leđa

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close