PolitikaRegion

“Da je Tuđman živ, sjedio bi u Haagu i bio PROGLAŠEN KRIVIM”

IVAN PERNAR NAPADNUT U HRVATSKOM SABORU: “Da je Tuđman živ, sjedio bi u Haagu i bio PROGLAŠEN KRIVIM”

– HDZ pokušava smisliti što će reći i zato im trebaju sastanci i duge pauze. Činjenica je sljedeća: prema presudi haaškog suda predsjednik HDZ-a Franjo Tuđman sudjelovao je s još nekim drugim dužnosnicima iz BiH u zločinačkom poduhvatu, kazao je Pernar.

 

U atmosferi povišenih emocija zbog dramatičnih događaja u Haagu koji je u Saboru bio povod da se zatraži stanka i sjednica odgodi do 13 sati kako je predložio HDZ-ov Željko Reiner, dogodio se incident.

 

Ivan Pernar iz Živog zida predložio je da nastave sa sjednicom, što je iziritiralo HDZ-ovca Damira Felaka. Felak je počeo Pernara gađati papirima, a Hrastov Hrvoje Zekanović vikao mu je da je glup i da se ide liječiti. Saborska straža ih je okružila, ali nije trebala intervenirati.

 

Pernar se nizom objava na Facebooku osvrnuo na današnju osuđujuću presudu hercegovačkoj šestorki u Haagu.

“Da je Franjo Tuđman kojim slučajem živ, danas bi sjedio skupa s ostalim osuđenicima u Haagu i bio skupa s njima proglašen krivim”, napisao je Pernar.

 

Poslije incidenta Pernar je rekao:

 

– HDZ pokušava smisliti što će reći i zato im trebaju sastanci i duge pauze. Činjenica je sljedeća: prema presudi haaškog suda predsjednik HDZ-a Franjo Tuđman sudjelovao je s još nekim drugim dužnosnicima iz BiH u zločinačkom poduhvatu. Ono što će HDZ sada vjerojatno reći je teško licemjerno – da ne priznaje presudu. HDZ priznaje haaški sud, ali je te iste generale, uključujući i Slobodana Praljka, isporučio Haagu. Pritom je teatralno i demagoški tvrdio, poput Ive Sanadera na splitskoj rivi, da su izdajice oni koji to rade. Ono za što je Sanader prozivao druge učinio je on sam i HDZ, te ljude je izdao i poslao ih u Haag, a sada će HDZ ponavljati mantru da ne prihvaćaju presudu. No, nije moguće prihvatiti mjerodavnost haškog suda, a negirati njegove odluke. Vi možete reći, kao što je svojedobno Tito govorio, ne priznajem ni sud ni njegove odluke. Ali, HDZ priznaje sud, a ne priznaje odluke. Mi u Živom zidu smatramo da je hrvatsko pravosuđe mjerodavno, da generali nisu ni trebali biti slani tamo, već da im je trebalo suditi u Hrvatskoj ili BiH.

 

Slobodna Bosna

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close