Čudo iz Kiseljaka, BiH: 13-godišnja Ilma Karahmet oduševila žiri “X Factora”

Na televiziji Pink večeras je emitovana i prva, dugonajavljivana audicija za regionalni show “X Factor”. Svoj talenat šansu da pokažu imaju takmičari iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore i Makedonije a koliko su bili uspješni ocijeniće žiri u kojem su Emina Jahović, Kristina Kovač, Kiki Lesandrić i Željko Joksimović.

S obzirom da se za ovo takmičenje prijavilo na hiljade kandidata žiri neće imati nimalo lagan zadatak. Kada nakon više eliminacija ostane samo 24 kandidata, oni će biti podijeljeni u više grupa i to pjevači i pjevačice mlađi odnosno stariji od 27 godina i grupe, a onda će im biti dodijeljeni i mentori.

Iz Bosne i Hercegovine prva je nastupila Milana Drljača iz Banjaluke, koja kaže da se bavi glumom i pisanjem pjesama. Nažalost, ova simpatična učenica nije oduševila žiri, prekinuli su njen nastup i sa četiri “NE” za nju je takmičenje gotovo, prenosi portal Doznajemo.

Ali, zato je mlada Ilma Karahmet iz Kiseljaka oduševila i publiku i žiri. Ova 13-godišnjakinja je otpjevala pjesmu Zorice Kondže “Ima jedan svijet” (ili Čovjek od soli), a dok je pjevala žiri je vikao “Bravo, bravo”, a publika je tražila bis. Od odličnih komentara izdvojićemo dva, i to od Željka Joksimovića koji je rekao da je ovo najfenomalnije u životu što je čuo od jedne 13-godišnjakinje, a svi su se složili da je talentovana Ilma jednostavno čudo.

Treba li napomenuti da je od svih članova žirija dobila veliko “DA” i tako se plasirala u dalji tok takmičenja.

(vijesti.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close