NogometSport

Cristiano Ronaldo oborio rekord za koji se mislio da nikad neće biti oboren

Iako su mu navijači u prvom dijelu utakmice zviždali, Cristiano Ronaldo je postigao 4 gola u subotnjem demoliranju Celte od strane Real Madrida (7-1)

Postizao je golove u 50’, 58’, 64’ i 76. minuti susreta, čime je postigao novi hat-trick, ali i oborio jedan rekord za koji su mnogi vjerovatno mislili da nikad neće biti oboren. Naime, Portugalac je svojim 27 pogotkom ove sezone u La ligi prestigao bivšeg napadača Athletic Bilbao Telma Zarru na listi najboljih strijelaca ove lige ikada.

Međutim, ono što je vrlo interesantno je da je Ronaldo sada uvjerljivo prvi kada se gleda koliko je utakmica nekom igraču trebalo da postigne 250 golova u La ligi. Ta lista izgleda ovako:

– Ronaldo 228 utakmica

– Zarra 269 utakmica

– Messi 289 utakmica

A trener Real Madrida Zinedine Zidane nahvalio je četverostrukog strijelca nakon utakmice:

“Cristiano je sposoban postići 4 gola na jednoj utakmici i vrlo malo igrača još to može. Zato je on jedinstven”, naveo je Francuz, dodajući i da su zvižduci navijača koji su upućeni Ronaldu na početku utakmice “dio fudbala”

“Mi imamo navijače koji zahtijevaju mnogo. Ali, sa druge strane oni poznaju igrače dobro i uvijek traže više. To je dobro da bi nam pomoglo da napredujemo”, dodao je, piše DozaSporta.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close