-TopSLIDENogometSport

CR7 pred meč u Zenici prihvatio veliki izazov – Protiv BiH će početi s ogromnim motivom

Cristiano Ronaldo jedan je od najboljih fudbalera u historiji, a sutra ćemo ga gledati u Zenici protiv naše reprezentacije. Našao je poseban motiv za ovu utakmicu, a koji će ga pratiti i u svakoj narednoj.

U okviru 8. kola kvalifikacija za EURO sutra se u Zenici igrat utakmica između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Portugala.

Iako su najavljene rotacije kod gostujuće selekcije, u početnoj postavi bi se trebao naći najbolji igrač i strijelac u historiji Portugala, Cristiano Ronaldo.

On je s dva gola protiv Slovačke prije dva dana bio najzaslužniji za pobjedu svoje selekcije (3:2), te je nakon meča sa saigračima proslavio plasman na EURO već nakon sedam odigranih kola.

Ukupno je u karijeri postigao 857 golova, a pred utakmicu u Zenici pala je posebna opklada – da do kraja karijere stigne do brojke od 1000.

Portov predsjednik Jorge Nuno Pinto mu je ponudio tu opkladu, a CR7 je prihvatio, iako je svjestan da će biti teško postići još 143 gola, a već mu je 38 godina.

“Bit će prilično teško, ali sve ovisi o mom mentalnom sklopu i motivaciji”, rekao je Ronaldo novinarima u Portugalu, pa dodao:

“Ako me,fizički noge budu tretirale kao što ja tretiram njih vidjet ćemo, to su mali koraci. Da bih došao do 1000, moram prvo doći do 900. Mislim da ću uspjeti.”

Dakle, s velikim dodatnim motivom CR7 će ući u sutrašnju utakmicu, a isti motiv imat će i u svakoj narednoj utakmici kako za klub, tako i za reprezentaciju.

Portugalci su prije nekih pola sata sletjeli u Sarajevo i na putu su za Zenicu gdje će večeras na Bilinom polju imati press konferenciju i zvanični trening pred sutrašnji meč koji se igra od 20:45 sati.

Sportsport

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close