Visoko

Članovi udruženja VI-MILK Visoko na sastanku sa Federalnim ministrom za poljoprivredu

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Članovi udruženja VI-MILK Visoko na sastanku sa Federalnim ministrom za poljoprivredu

Članovi visočkogudruženja poljoprivrednika VI-MILK održali su sastanak sa ŠemsudinomDedićem,  Ministrom za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo Federacije BIH.

Tema sastankabila je kašnjenje usvajanja „Programanovčanih podrški za 2019. godinu „ kao i problemi sa zaostalim plačanjimaiz 2018. Godine.

Ministar Dedićje izrazio žaljenje zbog kašnjenja isplate poticaja za 2018. godinu sa obziromna situaciju da je period sjetve a isto tako i zbog vremenskih neprilika kojesu pričinile materijalne štete poljoprivrednicima.Ministar je naglasio da ćezaostale isplate poticaja iz 2018. godine biti uplaćene odmah po usvajanju„Programa“ od strane Vlade FBiH,  a ispaltaIV kvartala za mlijeko ćim se steknu uslovi tj. kada federalno ministarstvodobije obračune od kantonalnih.

Predsjednik udruženja poljoprivrednika VI-Milk Visoko Emir Džafić, upoznao je Ministra sa radom udruženja, kapacitetima, članstvom kao i razvoju poljoprivrede na području općine Visoko. Napomenuo je da poljoprivredna proizvodnja u Visokom bilježi značajan rast, otvaraju se nova radna mjesta kao i podatak da je na području općine Visoko u do 31.12.2018. godini registrovano ukupno 342 poljoprivredna obrta, a isto tako da se u 2019. godini nastavio trend registracije novih obrta. Naglašeno je da je poljoprivreda značajna baza za razvoj, ali uz podršku svih nivoa vlasti.

VI-MILK

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close