Cigarete dobile novu ozbiljnu konkurenciju

Parne posudice nude pušačima nešto što više nalikuje na „zapaljivu cigaretu jer stvara veći oblik pare“, kaže John Wiesenhan Jr., izvršni direktor Mistica, jednog od najvećih privatnih proizvođača električnih cigareta

Električne cigarete ili parilice, koje koriste pušači željni odviknuti se od svoje ružne navike, u posljednje vrijeme dobivaju ozbiljnu konkurenciju, koju čak i pravi pušači smatraju seksi stvarčicom.

Novi tržišni hit su posudice za parenje. Veće su od e-cigareta, a pušačima koji bi htjeli prekinuti s pušenjem omogućuju da si sami prilagođavaju nivo nikotina, i pritom još otpuhuju na hiljade blaženih mirisa, prenosi Hina.

Kult ‘parenja’ vjerovatno će jačati kako ‘parenje’ sve više ulazi u modu, a sam uređaj već je dostupan u različitim bojama u sve više trgovina, poput Wal-Martovih.

Posljedica toga je da prodaja e-cigareta, baš poput njenog oblika, ove godine postaje sve tanja, a to potiče proizvođače da investiraju u novu generaciju inhalacijskih proizvoda… pa onda i same pušače.

E-cigarete se uobičajeno koriste za udisanje tekućina s nikotinom. Kada korisnik udiše, nikotin se zagrijava i oslobađa paru koja ne sadrži katran, za razliku od klasičnih cigareta.

Parne posudice nude pušačima nešto što više nalikuje na „zapaljivu cigaretu jer stvara veći oblik pare“, kaže John Wiesenhan Jr., izvršni direktor Mistica, jednog od najvećih privatnih proizvođača električnih cigareta.

Nakon skoka u zadnje dvije godine, prodaja e-cigareta na američkom tržištu u mjesec dana do 5. jula pala je za čak 12,9 posto u odnosu na mjesec ranije, jer zbog niže cijene pušači sve više kupuju posudice za parenje, ističe analitičarka Wells Fargoa Bonnie Herzog.

Ona procjenjuje da tržište parnih posudica i e-cigareta zajedno vrijedi oko 2,5 milijardi dolara, i vjeruje da će parne posudice kasnije ovoga desetljeća preuzeti vodstvo na tom tržištu.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close