BiHPrivreda

Centrotrans lani povećao prihode za šest posto

Centrotrans Eurolines je 2015. godinu završila je sa pozitivnim poslovnim rezultatom, rečeno je na godišnjoj pres-konferenciji kompanije u četvrtak u Sarajevu.

Centrotrans je u 2015. godini povećao prihod za šest posto, povećan je broj pređenih kilometara za tri posto, a broj prevezenih putnika za 11 posto.

U 2015. godini, ova kompanija je nabavila 18 novih i polovnih autobusa koji su koštali više od 2 miliona KM.

Danas Centrotrans Eurolines u javnom prijevozu putnika na području Kantona Sarajevo saobraća sa 88 autobusa koje opslužuje 154 radnika. Centrotrans Eurolines na području Kantona Sarajevo održava 44 linije od čega 28 kantonalnih i 16 federalnih linija koje su integrisane u sistem javnog gradsko – prigradskog prijevoza.

Na međunarodnim linijama, u dogovoru sa kooperantom Centrotrans Eurolines je preuzeo samostalno održavanje svih linija prema Njemačkoj. Nastavljeno je sa uvođenjem dodatnih usluga kao što je besplatan internet na međunarodnim linijama tokom cijelog putovanja i informacioni displeji u gradskim autobusima.

Centrotrans planira dobreposlovne rezultate i za 2016. godinu. Osim povećanja svih parametara planirane su investicije u vrijednosti 3,6 miliona KM.

Indikator

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close