Čelik oslabljen u revanšu finala Kupa BiH: Bez četvorice

Oslabljeni Čelik danas na olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” u revanš susretu finala Kupa BiH pokušaće napraviti čudo.

Naime, u prvom meču na svom terenu je poražen sa 0:2 od Sarajeva, ali se nada da bi mogao iznenaditi tim sa Koševa.

Osim Alena Dedića, koji zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa, Stipe Barać, Slobodan Lakičević i golman Adi Adilović su izgubljeni zbog povreda za posljednju ovosezonsku utakmicu. U tim se vraćaju Bašić i Salčinović, koji nisu igrali u prvom susretu finala najmasovnijeg takmičenja kod nas zbog kartona.

“Sezona dugo traje, a mi smo imali mali fond nogometaša. Igrači su iscrpljeni, to se vidi, jedva čekaju da idu na odmor. Ipak, nadam se da ćemo ovaj uzvrat pošteno odraditi i da ćemo se gledaocima predstaviti u boljem svjetlu nego što je bilo u prvom susretu”, kazao je Nizah Hukić, šef stručnog štaba Čelika.

On je objasnio kako će morati rizikovati i pokušati u prvom dijelu dati pogodak. Ako tako bude u nastavku je sve moguće.

“Umjesto Lakičevića na lijevi bok će mladi Bureković, dok za vezni red još nisam odlučio. Na golu će biti Salih Hinović”, istakao je Hukić.

Vjerovatan sastav: Hinović, Mišić, Bureković, Jusić, Čović, Huseinspahić (Duvnjak), Bašić, Bajraktarević, Salčinović, Mešanović, Simić.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close