logo
bios

Čekajući konačnu odluku premijerligaši danas pale motore

Objavljeno prije 2 sedmice . u pon, maj 18th, 2020
Treninzi nakon dva mjeseca

Većina premijerligaša će danas započeti s treninzima nakon dvomjesečne pauze prouzrokovane pandemijom koronvirusa. 

Čekajući konačnu odluku šta će biti sa fudbalskom sezonom dobar dio članova bh. elite će danas obaviti testiranje na Covid-19 ili je to uradio ranije, nakon čega slijede treninzi.

Igrači Tuzla Cityja su za vikend obavili testiranje, rezultati su poslani NFSBiH te je potrebno zeleno svjetlo iz bh. prijestolnice da bi se moglo početi trenirati.

Borac, Čelik, Željezničar i Zrinjski su za danas najavili prozivke i početka trenažnog procesa. Isto će uraditi Sarajevo i Široki Brijeg nakon testiranja. Trener Radnika Slavko Petrović je također zakazao okupljanje svojih igrača za danas.

Jedini koji neće započeti s treninzima su fudbaleri Mladosti. U Doboju kod Kaknja su odlučili prvo da sačekaju konačnu odluku pa bi se u slučaju nastavka sezone vratili i trenažnom procesu.

Konačna odluka da li će se ovog ljeta fudbal igrati na bh. terenima trebala bi biti donijeta ove sedmice. Međutim, nakon posljednjih vijesti iz UEFA-e moguće je da se rok za završetak sezone produži, pa samim tim i sezona u BiH završi na terenu, kako je i najpravednije.

Portal SportSport.ba 

Copyright 2016 Magazin Plus d.o.o. Sva prava zadržana.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.

Programiranje: Magazin plus
Na vrh