Čauševićev iskaz državnim istražiteljima: Ko je sve uz Čovića umiješan u višemilionski kriminal

Kemal Čaušević, bivši direktor Uprave za indirektno oporezivanje priznao je istražiteljima Tužilaštva BiH da je na insistiranje Dragana Čovića UIO 2009. godine kupila zgradu Sokola u Mostaru, po cijeni od 2 miliona KM, iako je vještak procijenio da ta zgrada vrijedi tek oko 900.000 KM.

(nap.ba)

Prethodno, zgradu su od Sokola privatizirali Čovićevi prijatelji, i to dok je Čović bio direktor ovog bivšeg mostarskog giganta, po veoma povoljnim cijenama, a onda je Upravi prodali za dva miliona KM, što je duplo više od procijenjene vrijednosti. Znajući da bi vrlo brzo u Tužilaštvu BiH mogla biti pokrenuta istraga u ovom slučaju, Čović je prije 10-ak dana počeo u javnosti pričati žalopojke kako mu se eto montira u slučaju “Čaušević”.

Novinska agencija Patria došla je u posjed faksimila iskaza koji je Čaušević dao državnim istražiteljima, a koji svjedoči o milionskom kriminalu koji je počinio predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH Dragan Čović. Otkrivamo koga je sve Čaušević od visokopozicioniranih ljudi u različitim strankama spomenuo u svom iskazu.

Kompletan iskaz Kemala Čauševića pogledajte OVDJE

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close