Catherine Ashton stigla u Sarajevo

Visoka predstavnica Evropske unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku i potpredsjednica Evropske komisije Catherine Ashton večeras je doputovala u bh. prijestolnicu, Sarajevo, javlja Anadolu Agency. Tokom svog boravka u Bosni i Hercegovini, Ashton će se sastati s predstavnicima institucija BiH i civilnog društva kako bi razgovarala o trenutnoj situaciji u zemlji, u svjetlu razgovora država članica EU u narednim sedmicama.

”Vraćam se u Sarajevo kako bih se susrela s liderima institucija i civilnog društva i čula njihova mišljenja o situaciji u zemlji i načinima pronalaženja rješenja zahtjeva građana, osobito kada je riječ o ekonomskim i socijalnim pitanjima. Važno je da vodstvo Bosne i Hercegovine odgovori na njihove zahtjeve, a Evropska unija će  pomoći naporima koji će istinski donijeti korist građana BiH”, rekla je Catherine Ashton uoči posjete.

Visoka predstavnica će se u Sarajevu susresti s članovima Predsjedništva BIH, predsjedavajućim Vijeća ministara i entitetskim premijerima, ministrom vanjskih poslova BiH i predstavnicima civilnog društva.

Na kraju posjete, Ashton će se obratit novinarima, u prostorijama EU Info centra.

(AA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close