KošarkaSport

Čampara i Stepanović nakon uspjeha u Beogradu: Nadamo se pozivnici na završni turnir Eurolige

Sparsi su na kvalifikacionom turniru juniorske Eurolige u Beogradu napravili sjajan rezultat osvojivši drugo mjesto u konkurenciji od osam ekipa. Iza sebe su ostavili Cedevitu, Partizan, Zemun, Albu iz Berlina, Bayern i Budućnost iz Podgorice. Ipak, preko favorizirane Crvene zvezde nisu mogli.

Klix.ba

Sparsi se nadaju da će dobiti pozivnicu za nastup na finalnom turniru gdje će pored Crvene zvezde, Mega Leksa, Real Madrida i Žalgirisa, nastupiti još četiri tima.

“Prezadovoljan sam turnirom u Beogradu. Pogotovo, jer smo imali najmlađu ekipu, a ostvarili smo stvarno odličan rezultat. Mislim da će nam ovo biti još jedno veliko iskustvo, jer smo igrali protiv vršnjaka iz cijele Evrope i mogli smo vidjeti gdje smo u odnosu na ostale ekipe”, kazao je najbolji igrač Sparsa na ovom turniru Sani Čampara koji je izabran u najbolju petorku turnira.

Čampara se nada da će zbog odličnog nastupa Sparsi dobiti pozivnicu za završni turnir koji se igra u Berlinu.

“Kada je u pitanju prva petorka turnira, uvijek laskaju takve nagrade. Ali, to za mene nije najvažnije. Za mene je najvažnije da smo dali sve od sebe na turniru kao tim i da smo ostavili dobar utisak na sve koji su nas pratili. Nadam se wild-card pozivnici na završni turnir juniorske Eurolige, jer mislim da smo to zaslužili. Pokazali smo na terenu da imamo kvalitet da se nosimo sa svakom ekipom u Evropi i mislim da nije nemoguće da se Sparsi u maju mjesecu nađu na final-eight Eurolige u Berlinu”, smatra Čampara.

Odlične predstave pružio je i Aleksa Stepanović. On je zauzeo peto mjesto na listi najboljih strijelaca turnira u Beogradu sa prosjekom od 20,2 poena po utakmici. Četvrti je bio Čampara sa prosjekom od 21,4 poena.

“Ostvarili smo nevjerovatan uspjeh. Niko nas nije vidio u finalu . Možda zbog toga što su Sparsi bili najmlađa ekipa na turniru. Nas su timski duh i zajedništvo odveli do finala, gdje smo dostojno parirali Zvezdi koja je bila apsolutni favorit prije početak turnira. Nadamo se pozivnici na završni turnir u Berlin, zaslužili smo. Do tada ćemo nastaviti da radimo pod vodstvom trenera Marka Trbića i kompletnog Stručnog štaba. Kada su u pitanju moje partije, zadovoljan sam. Ali ja mislim da uvijek može bolje i znam na čemu moram još mnogo da radim u budućnosti”, kazao je Stepanović.

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close