PolitikaRegion

Call centar SNS-a: Kupovina glasova i milioni u kešu

CIN otkrio skandal

Call Centar Srpske napredne stranke radi punom parom. Odatle, više od 100 ljudi svakodnevno poziva građane i pita ih da li će glasati za Srpsku naprednu stranku na predstojećim izborima.

Iza svega se krije dobro organizovana grupa, a način na koji rade baca sumnju na kupovinu glasova i novac iz „crnih fondova“. Svemu je iz prve ruke svjedočila novinarka CINS-a koja je nakratko bila dio ove grupe, piše CINS i navodi da je sve počelo porukom.

Da biste uopšte počeli da radite u call centru potrebno je da vas neko preporuči. Zato je i novinarka CINS-a, da bi je preporučili, poslala poruku sa imenom, prezimenom i brojem telefona. Samo dan kasnije, ubačena je u WhatsApp grupu sa nazivom CALL CENTAR 2023 i srpskom zastavom.

„Sredinom novembra, kada se sve ovo dešavalo, grupa je brojala nešto manje od 350 ljudi. Ona je služila da se organizuje rad onih koji će svakodnevno zvati građane i pitati ih da li će glasati za Srpsku naprednu stranku (SNS). U grupi nije bilo nikakvog dopisivanja između samih članova, već su mogli da pišu samo administratori. Prva poruka je stigla sa broja telefona sa nazivom M&J Lady Hostese: S obzirom da ima dosta novih članova, početak vaših radnih dana biće od ponedeljka 20.11.2023“, pisalo je, uz informaciju da će rasporedi biti javljeni naknadno.

„Ova agencija inače već godinama organizuje hostese za promocije, korporativne događaje, sajmove, televizijske reklame. Organizacija call centra SNS-a nigdje se ne pominje.

Prema informacijama koje je CINS dobio od izvora koji je upoznat sa radom call centra, posao je na isti način bio organizovan i prošle godine. Međutim, to se nigdje ne spominje u finansijskom izvještaju o troškovima izborne kampanje SNS-a za prošlu godinu“.

Novinarka CINS-a koja se prijavila na konkurs za posao u navedenom centru dobila je ponudu dnevnice od 9.000 dinara umjesto prve ponude od 3.000 pod uslovom da na izborima glasa za SNS.

Kao dokaz trebala je fotografirati svoj glasački listić.

Podsjećamo, Vučić je u okotobru najavio raspisivanje prijevremenih izbora.

 

 

(Vijesti.ba)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close