Čakićev rukometni čas Ademar Leonu, i Savić briljantan

Rukometaši Juanferse Gijona za koji nastupaju Adam Savić i Amir Čakić večeras su se plasirali u četvrtfinale španjolskog Kupa kralja…

Povratak Amira Čakića ne teren nakon propuštenog meča za vikenda u ligi, a nkon istegnuća zadnje lože desne noge, bio je pravi pozitivni šok za Gijon. A standardno dobar je bio i naš golman Adam Savić.

Nije baš idealno počelo za domaće, a Ademar je otvorio meč serijom od 0:3, a imao je i 2:6 u 11. minuti. Međutim do kraja poluvremena Čakić sa pet uzastopnih golova prati Ademar, a njega sjajnim odbranama prati Adam Savić, pa se na poluvrijeme odlazi sa 14:15 u korist Ademara.

U drugom dijelu slična priča, Čakić nastavlja sa sjajnom igrom i razigravanjem, a Savić sa odbranama, ipak Ademar se dobro držao sve do 55. minute, kada Gijon ide na “+2”, rezultat je 29:27, a do kraja je bilo i tri gola prednosti za Gijon koji je slavio sa 31:28.

Amir Čakić je postigao sedam golova, te je prema zvaničnoj statistici španjolskog rukometnog saveza upisao i 13 asistencija za svoje saigrače. Adam Savić je bio sjajan na golu sa 15 odbrana.

SC sport

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close