Brko, Brkane…: ‘Zlatna Kašika’ na odmoru u San Franciscu

Predsjednik Udruženja građana “Zašto ne” Darko Brkan nalazi se na godišnjem odmoru u San Franciscu (SAD), saznajemo iz krugova bliskih duhovnom vođi NVO sektora Reufu Bajroviću.

Tamo će Brkan provesti, ni manje ni više, nego  tri sedmice  odmora. Ovaj lažni aktivista očigledno se umorio nakon napornog rada u dokazivanju građanima BiH da su trebali jesti “zlatnom kašikom”, i iznošenja suludih ideja na javnom servisu kako u zgradi Parlamenta treba držati “zatočene političare i brojne ugledne goste”.

Darko Brkan inače je jedan od najplaćenijih aktivista na Balkanu, a njegova organizacija dobila je od američkog NED-a (kojeg kontrolira Bajrovićeva nevjenčana supruga Ivana Cvetković) u prošloj godini 149 hiljada dolara, pišu Vijesti.ba.

Nema sumnje da ovaj tragikomični buntovnik bez razloga i njemu slični,  žive na stranim donacijama, i da svaka njihova akcija miriše na novu, obilatu porciju donacija koju Brkan slasno upražnjava zlatnim escajgom uime demokratije … daleko od realnih problema građana, za koje se deklarativno zalaže.

(Bportal.ba)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close