BPS-a Sefer Halilović: Predstavljanje izbornih kandidata

PREDSTAVLJENI NOSIOCI LISTA I KANDIDATI BPS-Sefer Halilović ZA SVE NIVOE VLASTI SARAJEVSKOG i BPK KANTONA

 

Jusuf Bubica i Muharem Fišo su nosioci lista za Predstavnički Dom Parlamentarne Skupštine FBiH, Zaim Backović nosioc liste za Predstavnički Dom Parlamentarne Skupštine BiH ,Semir Halilović nosioc liste za Skupštinu Kantona Sarajevo i Jasmin Sadiković nosioc liste za Skupštinu BPK.

 

 

– „Regionalna organizacija BPS-a Sefer Halilović Sarajevskogoraždanske regije jedna je od najznačajnih u zemlji. Kvalitetnim radom u proteklom periodu u ovoj organizaciji BPS-a su značajno doprinijeli afirmisanju političkih ciljeva BPS-a, ali i okupljanju uspješnih, ljudi prije svega patriota sa idejom i vizijom, na jednom mjestu „– ocjenio je predsjednik stranke i kandidat za Bošnjačkog člana Predsjedništva BiH gospodin Sefer Halilović na predstavljanju nosioca lista i kandidata za izborne jedinice u Kantonima Sarajevo i BPK održanom 07.08.2014 godine..

On je istakao da je vrijeme za promjene i da je je broj kandidata na listama za skupštine Kantona i parlamenata priznanje za kvalitetan rad svih članova BPS-a.

– „Političke partije na vlasti imale su priliku da pokažu šta znaju u proteklim godinama. Nisu je iskoristile. Vrijeme je da BPS Sefer Halilović napokon dobije šansu i povjerenje građana u šta sam siguran te da provede reforme koje su itekako potrebne ovoj državi „– istakao je Jusuf Bubica nosilac liste za PS FBiH izborna jedinica 11.

Muharem Fišo nosilac liste za PS FBiH izborna jedinica 7. smatra da su druge političke opcije prokockale povjerenje građana:

– „BPS Sefer Halilović na opštim izborima 2014 godine će konačno biti u vlasti i početi sa provođenjem ciljeva za koje se već godinama principijelno zalaže. Vrijeme je za politiku BPS-a, dokazaćemo da smo sposobni da obavimo sve reforme bez kojih BiH nemože naprijed „– istakao je Fišo.

Semir Halilović nosioc liste za Skupštinu KS je naglasio da su reforme neophodne. „Među prioritetima BPS-a je zavođenje reda u javim preduzećima, jer ne može ni jedna država izdržati da javna preduzeća prave milionske gubitke i da za te gubitke niko ne odgovara. On je takođe naglasio da su BiH hitno potrebne reforme u gotovo svim oblastima i da će BPS pokrenuti reforme i korjenite promjene u obrazovanju,zdravstvu i poreznom sistemu

Zaim Backović nosioc liste za PSBiH je istakao da politika BPS-a ima strateški cilj očuvanje BiH kao Republike po Ustavu iz 1990 godine i da nikada nismo vodili populističku politiku zbog boljeg rejtinga a to smo pokazali davne 1996 godine kada nismo izašli na izbore tražeći da se ispoštuje Aneks 7.Dejtonskog mirovnog sporazuma „povratak svi na svoje“ . Vrijeme je da preuzmemo odgovornost i provedemo reforme jer je BiH među najsiromašnijim državama u Evropi.

Sektor za odnose s javnošću BPS-a Sefer Halilović

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close