NogometSport

Božičić: Olgun mi je rekao da je svaki mjesec slao novac, tvrdi da je uložio tri miliona eura

Jutros razgovarao sa predsjednikom kluba

Trener Čelika Slaviša Božičić jutros je razgovarao s predsjednikom kluba Aydijom Oglunom.

Podsjećamo da nije odigrana jučerašnja utakmica između Željezničara i Čelika na Grbavici zbog neizmirenih dugovanaj zeničkog kluba, zbog čega će ona biti registrovana službenim rezultatom 3:0 u korist Plavih.

Situacija u Čeliku nije idealna, ovo je mnoge potreslo, a predsjednik kluba Olgun danas ili sutra dolazi u Zenicu kako bi riješio nastali problem.

“Bez obzira na sve što se desilo moram da pohvalim navijače koji su bili strpljivi. Neprespavana noć za mene lično. Doživljavam to kao veliki šok i kao veliki poraz jer se to desilo u mom klubu. Poslije jutrošnjeg razgovora s Olgunom, možda je dobro da se ovo desilo i sigurno će se nešto presjeći u ova dva dana kada predsjednik dođe”, rekao je trener Božičić, dodavši:

“Oglun je iznio svoj stav o svemu ovome i rekao mi da je on slao novac svakog mjeseca i da novac za njega nije problem. Rekao je da je uložio tri miliona eura do sada, tako da me zbunilo kako je onda problem u tih nekoliko hiljada zbog kojih nismo odigrali utakmicu. Iznenađen sam tim razgovorom s Oglunom. On će već u toku dana stići, eventualno sutra. Bit ću zajedno s njim na press konferenciji. Vjerujem tom čovjeku. Vidio sam koliko je bio potrešen nakon svega i evidentno je da nije imao baš sve informacije po pitanju organizacije u klubu. Siguran sam da će se ta oganizacija nakon niza sastanaka drastično promijenti i da će doći bolji dani za Čelik”.

Olgun je, tvrdi Božičić, uredno slao novac.

“Predsjednik je rekao da je slao novac. Možda je bila greška u komunikaciji, ali on će to najbolje objasniti kada dođe. Oglun je rekao da će mnogo toga biti izmireno i završeno po njegovom dolasku. Mislim zaista da nije imao sve informacije i da će održati riječ”.

Niko u Čeliku nije znao da će meč biti otkazan, barem ne u stručnom štabu i u redovima igrača.

“Bili smo na stadionu, nismo znali da se neće igrati. Ono što ja znam, dio plate za avgust je isplaćen prije utakmice. Očekivali smo da je sve u redu. Zadesio nas je jedan takav šok pred izlazak na zagrijavanje jer ne možemo da igramo zbog dugovanja prema drugim ljudima, a i te ljude razumijem”, dodao je Božičić.

Portal SportSport.ba

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close