Bosna i Hercegovina vraća se na Eurosong!

Poslovodni odbor Radio-televizije Bosne i Hercegovine donio je odluku kojom su otvorena vrata za učešće Bosne i Hercegovine na  59. Eurosongu u Kopenhagenu. BHRT će u predviđenom roku, do 22. novembra, poslati preliminarnu prijavu EBU-u. BHRT je prošle godine odustao od aktivnog učešća iz finansijskih razloga, a godinu prije te našu zemlju u Azerbejdžanu predstavljala je Maya Sar sa pjesmom „Korake ti znam“.

– Situacija nije ništa bolja ni ove godine, tako da smo se našli pred novim  odustajanjem. Ipak, Poslovodni odbor smatra da treba iznaći rješenje kako bi se zadovoljio interes gledalaca i slušalaca i zaustavilo dalje udaljavanje BHRT-a od EBU-a, najvažnije europske asocijacije javnih servisa – navode iz BHRT-a.

Osim toga navode da će projekat BH Eurosong 2014  imati status „specijalnog multimedijalnog projekta“ koji se može realizirati isključivo po principu samofinansiranja. Zbog pada prihoda od RTV takse, BH Eurosong  2014 neće biti finansiran novcem kojim građani BiH izvršavaju svoju zakonsku obavezu plaćanja RTV takse.

– U okviru BHRT-a izvršni producent BH Eurosonga 2014. bit će Radio Bosne i Hercegovine, a nosilac programskog dijela projekta Zabavno-muzički program BHT1. BHRT će formirati partnerski pul sa kompanijama  i organizacijama, potencijalnim sponzorima,  koji  u projektu BH Eurosong 2014 vide mogućnost za ostvarivanje  svojih poslovnih i drugih ciljeva – dodaju iz ove kuće.

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close