Bosanski transportni servis d.o.o Visoko: Pokrenimo mladost zajedno

DRUŠTVENO ODGOVORNE KOMPANIJE I OBRAZOVNE INSTITUCIJE… “BOSANSKI TRANSPORTNI SERVIS VISOKO“ …PREVENT…ALJAZERRA…IUS SARAJEVO

 Dana 20.12.2013. godine Bosanski transportni servis d.o.o Visoko bio je domaćin organizaciji IAESTE BiH LC Sarajevo koja promoviše i organizira međunarodnu razmjenu studenata. Studentima iz BiH se pruža mogućnost da se praktično osposobljavaju u kompanijama iz 80 zemalja svijeta. Također, studenti iz stranih zemalja dolaze na praksu u BH kompanije. IAESTE BiH LC vrši odabir društveno odgovornih kompanija u BiH. Jedna od takvih je Bosanski transportni servis d.o.o Visoko.

Domaćin BTS Visoko pozvao je nevladin sektor- predstavnike koji zastupaju mlade na području naše općine čime je osmišljena mladalačka i vesela atmosfera. Na samome početku prezentacije o kompaniji studenti su zadivljeno gledali i slušali bogata i neobična iskustva direktorice Jasmine. Pitanja je bilo mnogo. Direktorica Jasmina je nesebično i praktično pojašnjavala način da od stečaja pronađete drumove EU. Direktorica Jasmina između ostalog je kazala:

„Zahvaljujem se organizatoru današnje posjete, IAESTE BiH LC Sarajevo, koji je našu kompaniju prepoznao kao društveno odgovornu i u tom smislu nas stavio u rang prestižnih BH kompanija i obrazovnih institucija. Sigurno je da se iza svakog uspjeha, uključujući i uspjeh kompanije, krije ljubav prema poslu a time i prema zadovoljstvu i sreći zaposlenih. Društvena odgovornost prije svega podrazumijeva odgovornost prema pojedincu, jer društvo nije fikcija, njega čine pojedinci. Profit je krajnji cilj svake kompanije, ali put ka tome treba živjeti i graditi. Bosanski transportni servis može danas biti primjer kako se najteži poremećaji u poslovanju mogu pobijediti. „Gole“ cifre u našim bilansima i finansijskim izvještajima ne mogu pričati o vremenu, o svakodnevnom trudu i emocijama utkanim u našem uspjehu, posebno ako se to dešava u političkoj i ekonomskoj krizi u BiH i u širem okruženju.

Naš rezultat je sigurno znak da plemenite stvari ne stare, one samo mijenjaju izgled na bolje,

Naš motiv jeste da pojedinac mora stalno da treperi, oduševljen za ideju i opće dobro, jer između šanse i prepreke je mala razlika. Zato mi nastojimo da predanim radom obezbijedimo kvalitet usluga i da svojim odnosom prema okolini, društvu i ekologiji činimo dobro za sve nas.“

Iako BiH sporo korača prema EU, međunarodni prijevoznici morali su uskladiti poslovanje sa europskim standardima u pogledu tehničkih karakteristika vozila i certificiranja osoblja. U ovoj privrednoj grani Europa je kroz stroga pravila inkorporirala ove kompanije u svoju zajednicu. To znači da su takve kompanije već u EU.

BTS posebnu pažnju usmjerava prema mladima, naročito visokoobrazovnim kadrovima, ali i mladima koji su vrijedni i koji svoj životni san žele graditi na stazama koje nisu akademske. BTS naročito prati sve aktivnosti i interese mladih populacija i divi se njihovoj mašti, entuzijazmu i kreativnosti kojima se bore protiv „primamljivih“ poroka današnjice. BTS posljednih godina intenzivno pomaže omladinska udruženja na području općine Visoko. Pomoć se realizira finansijskom potporom, pravno tehničkom pomoći ili zapošljavanjem. Trenutno polovinu zaposlenih u BTS-u čine mladi. BTS i njegovi zaposleni imaju bogato iskustvo- želimo da ga prenesemo novim mladim generacijama, jer samo takvo znanje je korisno.

Nadam se da pozitivna priča BTS-a šalje poruku našoj budućnosti- VAMA MLADIMA.

Obrazujte se i ne uzmičite pred problemima i teškoćama, svoje znanje uložite u prosperitet domovine BiH. Kao što zapisa naš veliki pjesnik Aleksa Šantić: „Ostajte ovdje.. Vaša majka zemlja vam je ova!“

Iako je posjeta bila planirana u terminu od 14-15h, studenti su kompaniju BTS napustili u 17h, prepuni dobrih i korisnih utisaka koje će im poslužiti u budućnosti.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close