Bosanski Šamac: Rijeke Sava i Bosna prijete da odnesu grad, jedna osoba stradala

Bosanski Šamac je u ovom trenutku jedan od gradova u BiH koji je najviše ugrožen poplavama. Zbog položaja ovog grada koji se nalazi na rijeci Bosni, te desnoj strani nabujale rijeke Save, građani su u velikom strahu i neizvjesnosti, a jedna osoba je stradala.

“Situacija je alarmantna, poslijepodne ćemo znati nešto više. Pokušavamo evakuirati stanovništvo. Ali vjerujte, evo, situacija je teža nego što vam mi možemo reći, a što je vi možete prenijeti. Na pojedinim mjestima voda je sigurno i preko dva metra“, rekao je Minić.

Ulice grada su sasvim poplavljene, a portalu Klix.ba su se javili i članovi porodica stanovnika iz Bosanskog Šamca koji žive u drugim gradovima u BiH, a koji su razgovarali sa svojim najdražima.

Tvrde da su se pojedini stanovnici ovog grada popeli na krovove i čekaju spašavanje. U gradu nedostaje pitke vode i hrane, a struje je još jučer nestalo.

Direktor MUP-a RS Gojko Vasić je potvrdio da je u Bosanskom Šamcu stradala jedna osoba, koja je pala u vodu prilikom penjanja uz stepenice.

Čitatelji portala Klix.ba javljaju da u Bosanski Šamac pristižu ronilački klub iz Gradačca, policajci i dobrovoljci koji sa čamcima izvlače stanovništvo do Crkvine i dalje za Gradačac gdje je sigurno.

(Klix.ba)
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close