Kultura življenjaLifestyle

Bosanac zaluđivao udate Slovenke na Facebooku pa im uzimao novac!

‘RANJENE DUŠE’ TRAŽE POMOĆ POLICIJE

Slao im sliku brazilskog manekena: Bosanac zaluđivao udate Slovenke na Facebooku pa im uzimao novac!

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona dobili su prije nekoliko dana prijavu Slovenke K. M. protiv nepoznatog mladića iz BiH. Prema prijavi, taj mladić posredstvom Facebooka vara naivne sredovječne žene iz Slovenije tako što im se udvara, a kada “padnu” na njegove izlive nježnosti i ljubavi, počne im uzimati novac za navodne humanitarne akcije u BiH 

Službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Unsko-sanskog kantona dobili su prije nekoliko dana prijavu Slovenke K. M. protiv nepoznatog mladića iz BiH. Prema prijavi, taj mladić posredstvom Facebooka vara naivne sredovječne žene iz Slovenije tako što im se udvara, a kada “padnu” na njegove izlive nježnosti i ljubavi, počne im uzimati novac za navodne humanitarne akcije u BiH.
Slovenka je napisala prijavu u ime više prevarenih žena iz “dežele”, koje su nasjele na laži muškarca koji im se predstavljao kao Armin ili Almin Bosnić iz Sarajeva i koji im se javljao s više profila na Facebooku. U prevarantskom biznisu s ovim muškarcem, prema svemu sudeći, bio je i mještanin Cazina Ibrahim Halkić. Prevarant je, naime, tvrdio Slovenkama da Halkić ima bolesnog sina te je od njih tražio i dobivao novac za navodno liječenje djeteta, piše Avaz.
K. M. zamolila je da njen i identitet ostalih žena sakrijemo, jer se udate, a neke od njih na visokim položajima, čak i u Vladi Slovenije. Njena ispovijest počinje od trenutka kada ju je nepoznati muškarac s FB profila “Ranjena duša” zamolio za prijateljstvo.
– Pisao mi je kako u mojim očima vidi da sam razočarana u životu, da imam probleme sa mužem te da se zaljubio u mene. Poslao mi je i svoju fotografiju. Naivna žena, razočarana u životu, sa mužem kome nije stalo do mene, nasjela sam na ljubavnu izjavu mladog i zgodnog momka. Pisao mi je da mu je dosta mladih i lijepih žena koje žele samo provod te da voli starije i zrele, s kojima želi ostvariti topao dom. Svakog dana mi je slao ljubavne izjave, bio je ljubomoran na sve moje prijatelje na Facebooku. Sve sam ih morala izbrisati, dala sam mu i lozinku mog profila – ispričala je K. M.
Njen “virtuelni ljubavnik” predstavio se kao Almin Bosnić iz Sarajeva, koji s roditeljima živi u Austriji, gdje radi kao kriminalista. Rekao joj je da se bavi humanitarnim radom, da pomaže porodicama u BiH.
– Zamolio me je da nekom Ibrahimu Halkiću pošaljem 50 eura za njegovo dijete, koje se treba operisati u Turskoj, što sam i učinila. Tom Halkiću sam slala novac, jer sam bila zaljubljena i nisam provjeravala jesu li mom “on line ljubavniku” odjednom umrli roditelji, ima li stan u Sarajevu koji ne može plaćati, je li ušteđevinu potrošio kada mu je umrla tetka u Norveškoj… Slala sam mu i za internet, za sve što je tražio, jer sam željela čuti njegove ljubavne izjave – nastavlja svoju priču K. M.
Uz pomoć također prevarenih kolegica, otkrila je da je navodni Almin Bosnić zaljubljenim sredovječnim Slovenkama, pa i njoj,  kao svoju, slao fotografiju brazilskog manekena Bernarda Velasca.

 

Kompletnu priču o zavodniku/prevarantu pročitajte OVDJE.

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close