Borac ostaje bez cijelog tima?!

Borčev račun zbog dugovanja je i dalje u blokadi! Teška finansijska situacija koja drma “Velikana iz Platonove” dovela je i do osipanja igračkog kadra.

Uz Darka Maletića, Vladana Grujića, Sinišu Marčetića, Nikolu Vasiljevića, Mladena Zeljkovića, Stefana Dujakovića, Miloša Perovića, kojima su na kraju sezone istekli ugovori, odnosno Nemanje Bilbije, koji se vraća sa pozajmice u Vojvodinu, raskid sa crveno-plavima zatražili su i Vedran Kantar i Admir Raščić.

To praktično znači da će Banjalučani ostati bez kompletnog tima!

Sportski direktor Borca Branislav Krunić potvrdio je za “Press RS” da je dvojac zatražio ispisnice zbog dugovanja i lošeg materijalnog stanja u klubu sa Gradskog stadiona.

“Na potezu je Upravni odbor, ja ću čelnicima da prenesem njihov zahtjev, a oni će da donesu konačnu odluku”, rekao je Krunić.

Klub još od finiša sezone nema trenera nakon što je otpušten stručni štab na čelu sa Slobodanom Starčevićem, pa je Krunić bio primoran da vodi ekipu u posljednjih nekoliko utakmica.

Kao potencijalni šefovi struke Borca u medijima su pominjani Velimir Gaćinović, ali je doskorašnji trener Leotar odlučio da preuzme Zvijezdu iz Gradačca, te Dragan Jović bivši strateg Sarajeva, Zrinjskog, Posušja, Travnika i Zvijezde.

Kako je Jović nedavno priznao u razgovoru za MONDO, bila bi mu čast da sjedne na klupu Banjalučana, ali ga niko nije kontaktirao.

U međuvremenu je kontakt uspostavljen, potvrdio je Jović banjalučkom “EuroBlicu”.

“Imao sam prve kontakte sa ljudima iz Borca, a sigurno je da ćemo opet razgovarati. Volio bih da radim s crveno-plavima, a posebno mi se dopao projekat koji je iznio sportski direktor Krunić. Riječ je o finansijskoj stabilizaciji kluba, poslije koje bi se krenulo u ozbiljan evropski projekat. Vidjećemo šta će biti od svega”, rekao je Jović.

Pored Jovića, kao kandidat za novog trenera iskočilo je još jedno ime – Borivoje Lučić!

“U pitanju je nekadašnji igrač Veleža, koji je trenersku karijeru počeo u Sloveniji, gdje je trenirao nekoliko prvoligaša, a poseljednji angažman imao je u Novom Mestu”, dodao je sportski direktor Borca.

Prozivka igrača za novu sezonu u Premijer ligi Bosne i Hercegovine zakazana je za 20. juni i do tada bi trebalo da budu riješeni problemi s blokadom računa i imenovanje novog trenera.

Lijevi bočni fudbaler Banjalučana Nikola Vasiljević priznao je da bi rado produžio ugovor sa crveno-plavima.

“Meni se Banjaluka dopada i volio bih da ostanem barem još godinu dana. Naravno, uz uslov da se klub stabilizuje. Ako ne, imam već nekoliko ponuda klubova u Srbiji i vidjeću gdje bih mogao da nastavim karijeru”, rekao je Vasiljević.

(MONDO)

Buka

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close