BNN: Alispahić prijeti Izetbegoviću da će ga ocinkariti!

Bivši ministar unutrašnjih poslova RBiH i šef tajne bošnjačke policije Bakir Alispahić mogao bi, po svemu sudeći, biti u prvoj “turi” uhapšenih za organizovanje i provođenje, te komandnu odgovornost za politička ubistva. Kako saznaje BNN.BA Alispahića sumnjiče za atentat na porodicu Halilović i dvostruko naročito podmuklo ubistvo (pravna kvalifikacija), potom za dvostruki pokušaj ubistva, zatim za pokušaj ubistva Ismeta Bajramovića “Ćele”, ubistvo ef.Kubata, ali i za komandnu odgovornost zbog ratnog zločina u Velikom parku u Sarajevu, ubistvo sarajevskih Romea i Julije…

Bakir Alispahić se, naime, nalazio na čelu CSB Sarajevo kada je počinjen zločin u Velikom parku i kada mu je počinilac tog zločina bio direktno podređen. BNN.Ba saznaje da je ubica Nedžad Herenda već saslušan od strane Tužilaštva BiH i da je pristao na svjedočenje protiv Alispahića u ovom ali i u slučajevima iznošenja deviza izvan opkoljenog Sarajeva, šverca oružja, političkih ubistava i drugih zločina koji povezuju ovaj dvojac.

Nadalje, smjena Bakira Alispahića iz Odbora za sigurnost SDA ali i iz Kadrovske komisije ove stranke, bio je jasan signal Bakiru Alispahiću da je ova stranka počela od njega da pere ruke te da je vrlo moguće njegovo skoro hapšenje. Da li SDA ovim želi da zaustavi lanac odgovornosti na samo ovom nivou ostaje da se vidi ali je sasvim sigurno kako Alispahić ovih dana živi u potpunoj panici i strahu, stvara paktove i dogovore, organizuje moguće nove napade i ubistva jer iz bliskih krugova ovom opskurnom mafijašu izlaze informacije kako je Alispahić trenutno spreman da ponovi svoje zločine da bi se zaštitio odgovornosti za one prethodne!

Također, Alispahić je uputio i poruku Bakiru Izetbegoviću da će, ukoliko dođe do njegovog hapšenja, prvo ocinkariti Izetbegovića pa izvor BNN-a blizak vrhu SDA kaže da Izetbegović još nije odgovorio na Alispahićevu nemoralnu ponudu te će u najskorije vrijeme biti jasno hoće li Izetbegović zaštititi sebe štiteći Alispahića ili će, ipak, odgovorne za politička ubistva poslati u zatvor kako je i najavio.

Vrlo je zanimljivo da utočište i političku podršku Alispahiću sada pruža ni manje ni više nego “zalagaoc” za rješavanje političkih ubistava Fahrudin Radončić o čijoj su se ulozi pojavila nova dva svjedoka koji ga, ipak, vrlo usko povezuju sa Fikretom Muslimovićem i njegovom grupom koja je predovdila priču o atentatu na prvog komandanta BH.Armije generala Sefera Halilovića.

Ukoliko SDA ispuni zahtijev BPS-a, o hitnom rješavanju političkih ubistava u BiH, onda je sasvim sigurno da će narednih dana BiH biti pozornica potresa jer su odgovorni za politička ubistva finansijski, politički – pravosudno gledano vrlo uticajni ljudi i kao takvi koriste sve mehanizme da se zaštite od odgovornosti za počinjene zločine.

Izvor:
BNN.BA
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close