BiHPolitika

Blokirano 93.620 računa firmi u BiH

CENTRALNA BANKA BiH OBJAVILA PODATKE: Blokirano 93.620 računa firmi u Bosni i Hercegovini, sad znamo ko sve loše posluje…

U izvještaju CBBiH je navedeno i da 51.036 firmi imaju blokiran bar jedan račun

Centralna banka Bosne i Hercegovine (CBBiH) objavila je ažurirani popis blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH. U novom izvještaju o blokiranim računima u Jedinstvenom registru računa CBBiH navedeno je da je zaključno s junom 2019. godine u BiH bilo blokirano 93.620 računa poslovnih subjekata, što je za 558 firmi manje u odnosu na prethodni mjesec.

U izvještaju CBBiH je navedeno i da 51.036 firmi imaju blokiran bar jedan račun. 

U novom izvještaju, koji sadrži 3.744 stranice, pobrojani su poslovni subjekti iz svih sfera društvenog života, od privrednih preduzeća, prodavnica, frizerskih salona, benzinskih pumpi, apoteka, ordinacija, kafića i restorana, do raznih agencija, zadruga, firmi. Na ovom popisu se nalaze i rudnici, mjesne zajednice, općine, sportski savezi.

U prvom izvještaju Centralne banke BiH, objavljenim početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58.038, dok su 35.694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Kome su sve blokirani računi možete pogledati ovdje.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close