PolitikaRegion

Bivši državni sekretar Srbije: Nijedno pravo našeg naroda u BiH i Crnoj Gori nije ugroženo

Ivan Videnović, bivši državni sekretar i pomoćnik ministra obrazovanja u Srbiji oglasio se o položaju i pravu Srba u BiH i Crnoj Gori povodom aktuelnih dešavanja u Crnoj Gori.

Videnović je na svom Tviter nalogu dao zanimljivu opasku kako vidi generalno položaj srpskog naroda u BiH i Crnoj Gori.

“Nijedno od ljudskih prava ‘našeg naroda’ u BiH i CG nije ugroženo. Pravo na život, rad, preduzetništvo, bezbjednost, izbore, zdravlje, obrazovanje, kulturu, stvaralaštvo, vjerovanje. Nijedno. Ugroženo je jedino umišljeno kolektivno pravo da od tih država prave Veliku Srbiju”, direktan je bio bivši državni sekretar Srbije.

On dalje smatra da je Srbija faktor nestabilnosti u regionu, a da je u tome podstiče Rusija.

“Tako da političari koji kažu da ćemo uvijek biti uz ‘naš narod’ tamo gdje je ugroženo isključivo to umišljeno kolektivno pravo, iskazuju namjeru i prijetnju da silom odvajaju teritorije susjednih država. Zato je Srbija, podsticana u tome Rusijom, faktor nereda i nestabilnosti u regionu”, naglasio je Vidanović.

Nijedno od ljudskih prava “našeg naroda” u BiH i CG nije ugroženo. Pravo na život, rad, preduzetništvo, bezbednost, izbore, zdravlje, obrazovanje, kulturu, stvaralaštvo, verovanje. Nijedno. Ugroženo je jedino umišljeno kolektivno pravo da od tih država prave Veliku Srbiju.

Tako da političari koji kažu da ćemo uvek biti uz “naš narod” tamo gde je ugroženo isključivo to umišljeno kolektivno pravo, iskazuju nameru i pretnju da silom odvajaju teritorije susednih država. Zato je Srbija, podsticana u tome Rusijom, faktor nereda i nestabilnosti u regionu.

Videnović je bivši državni sekretar, a radi kao profesor fizike na Beogradskom univerzitetu.

Izvor: Klix.ba

Autor: Antena M

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close