Bill Gates vam preporučuje 6 knjiga koje su ga oduševile prošle godine (VIDEO)

Ovo nije prvi put da Bill Gates govori o knjigama koje, po njegovom mišljenju, trebate pročitati. Ovaj put riječ je o knjigama koje su ove godine ostavile najveći utisak na njega, a sve je sažeo u kratkom videu kroz koji nam je predstavio šest knjiga vrijednih pažnje.

Evo o kojim je knjigama riječ:

“Thing Explainer: Complicated Stuff in Simple Words” od Randalla Munroea, koji u knjizi objašnjava i pojašnjava stvari vezane za tehnologiju, astronomiju, biologiju, itd, koristeći crteže i samo 1000 najuobičajenijih riječi u engleskom jeziku, kako bi sve što je objašnjeno bilo lako razumljivo svim ljudima, bez obzira na nivo njihovog obrazovanja.

Zatim, “Sustainable Materials With Both Eyes Open” od Julian M. Allwood i Jonathana M. Cullena, koja je Gatesa oduševila jer je jednostavno napisana, a svidjela mu se i upotreba grafike i dijagrama u knjizi. Inače, knjiga se bavi izlaganjem plana koji bi nam omogućio da u budućnosti koristimo isključivo održive, odnosno ekološke materijale kako bi se smanjio nivo zagađenja na Zemlji.

“The Road to Character” od Davida Brooksa, u kojoj se bavi temom da li se karakter današnjih ljudi razvija na način na koji bi trebao.

“Eradication: Ridding the World of Diseases Forever?” je knjiga spisateljice Nancy Leys Stepan, u kojoj se nalazi zanimljiv historijski pregled napora koji su doveli do izlječenja raznih oboljenja.

“Being Nixon: A Man Divided” pisca Evana Thomasa – ovo je knjiga koja je Gatesu, kako i sam kaže, pružila malo drugačiji uvid u ličnost jednog od najpoznatijih američkih predsjednika, uglavnom poznatog zbog greški koje je počinio za vrijeme svog predsjedničkog mandata.

“Mindset: The New Psychology of Success” od Carol S. Dweck, vodeće naučnice iz oblasti razvojne psihologije, čija se knjiga bavi razvijanjem potencijala kod odraslih ljudi, ali i djece. Sve knjige je moguće naručiti preko Amazona na engleskom jeziku.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close