Bilal Šuman: Ne treba nam taktika, pobijedit ćemo Srbiju!

Rukometna reprezentacija BiH u nedjelju dočekuje Srbiju u okviru kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Danskoj 2014. godine. Poraz od Austrije odvela je početak kvalifikacija u neželjenom smjeru, međutim ukoliko igrači Dragana Markovića ostvare pobjedu sigurno je da će se vratiti u igru.

Naš proslavljeni rukometaš, Bilal Šuman, iz Danske nam upravo govori da je pred selektorom Draganom Markovićem veoma težak zadatak:

– Marki nije lako, posebno jer je prinuđen sada u vrlo kratkom roku ekipu izvući iz letargije. Poraz od Austrije, posebno onako visok, boli, a pred Markovićem je da sada ekipu psihološki pripremi za Srbiju kako bi pobijedili i na neki način ostali u “igri” – govori Šuman.

Mnogo puta se dešavalo da kvalifikacije otvorimo razočaravajuće, onda bljesnemo, pa ponovo uprskamo.

– Oscilacije u igri reprezentacije su neobjašnjive tako da se ne bih previše upuštao u komentare oko nastupu sa Austrijom. No, zaista se neki igrači moraju zapitati koliko su u ovom trenutku spremni sebe dati za reprezentaciju – ističe Šuman.

O samom susretu sa Srbijom proslavljeno bh. krilo kaže:

– Ja sam ubijeđen da ćemo Srbiju pobijediti, a i to neće biti ništa novo. Tako smo jednostavno navikli da igramo. Zbog toga, mislim da je veoma važno riješiti pitanje rezultatskog kontinuiteta koji nam nedostaje. Teško da možemo uvezati dva ili tri dobra rezultata, a to je već pitanje koiliko su oni psihički spremni.

Taktika nam više i ne treba. Igrači se vrlo dobro znaju, no mora se raditi na psihološkoj pripremi igrača. Oni svaku reprezentativnu utakmicu moraju odigrati kao da je finalna. Očito je da im nedostaje želje, volje, htijenja, borbenosti, a to su samo neke stvari s kojima izlkazite na teren. To je po meni glavni zadatak selektora i njegovih pomoćnika – rekao je Šuman.

Grupe 7

Rezultati 1. kola: Linz: Austrija – Bosna i Hercegovina 35:24 (18:7), Niš: Srbija – Rusija 30:29 (15:12)

1. Austrija 1 1 0 0 35:24 2
2. Srbija 1 1 0 0 30:29 2
3. Rusija 1 0 0 1 29:30 0
4. BiH 1 0 0 1 24:35 0

Parovi 2. kola (4. novembra): Sarajevo: BiH – Srbija (17.00), Perm: Rusija – Austrija (17.00)

avaz

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close