BiH- zemlja tranzita za kriminalce, dilera droge i trgovine ljudi: Ovako nas vidi CIA, a vide li to naši političari?!

BiH je, kada je riječ o sigurnosti u posljednjem izvještaju CIA-e, označena kao zemlja tranzita za kriminalce, krijumčare narkotika i ljudi. U izvještaju su navedeni i egzaktni podaci koje ni mi još nemamo – piše N1

 

Popis stanovništva i domaćinstava u BiH bio je prije dvije godine. BiH još uvijek čeka podatke ali CIA Ima svoje.

 

Tvrde da BiH ima 3.867.055 stanovnika. Osim toga, navode i nacionalnu strukturu stanovništva. Za to vrijeme statističari u našoj zemlji ne mogu da se dogovore, te će BiH na svoje podatke još sačekati.

 

“Nažalost mi nećemo imati mogućnost da se objave rezultati popisa objave u 2015. godini”, rekao je Adil Osmanović, ministar civilnIh poslova BiH.

 

Jedan od poražavajućih podataka u ovom biltenu svakako je da je čak 24.000 djece u BiH uzrasta od pet do 14 godina prisiljeno da radi. Označeni smo i kao tranzitna ruta za kriminal, krijumčarenje narkotika te trgovinu ljudima.

 

Kako je CIA došla do podataka koje ni mi nemamo, čemu služe i koliko su precizni.

 

“Oni moraju radi svoje stabilnosti i uloge u svijetu prikupljati informacije koje su relevantne i koje njihovim kreatorima politika omogućavaju da lakše sagledaju situaciju. U pojedinim dijelovima svijeta i naročito zemlje koje su interesantne za njih i koje su prijetnje. Tako da jedan ogroman aparat radi to i prikuplja informacije”, istakao je Denis Hadžović, Centar za sigurnosne studije.

 

Podaci o tome kako nas CIA vidi trebaju biti iskorišteni.

 

“Podaci su nepogodni za BiH i svakako razlog da političari daju više od sebe da to mijenjaju”, kazao je Denis Hadžović, Centar za sigurnosne studije.

 

Politika odnosno komplikovan državni aparat označen je kao jedna od kočnica ekonomskog razvoja. To je opet stvorilo pogodno tlo za pranje novca.

 

(N1)

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close