BiH se kandiduje za domaćinstvo Eura?!

N/FSBiH bi u narednoj godini mogao poslati kandidaturu za domaćinstvo finalnim U17 i U19 turnirima i za muškarce i za žene 2019. i 2020.

Ipak, odluka o kandidaturi ne zavisi isključivo od N/FSBiH, već od infrastrukture, koju u BiH na žalost ne posjeduju, a koja je preduslov za domaćinstvo, pa se iz bh. kuće nogometa ne žele zalijetati u najavama, iako ozbiljno razmišlaju o ovoj ideji.

Smatra se da će jedna ovakva kandidaturu “natjerati” sve nivoe vlasti u BiH na pomoć, pogotovo jer bi i država imala velike koristi od organizacije ovakvog turnira, na kojem učestvuju najjače evropske selekcije, a s kojima opet dolaze i predstavnici najjačih evropskih klubova, medija, kompanija, investitora…

Svjedoci smo kako mnogi novinari, poslije dolaska u Sarajevo, ali i u Zenicu, ne pišu baš afirmativne tekstove o uslovima koje su zatekli na našim stadionima, a ovo bi bila idealna prilika da se ta situacija promijeni, pogotovo jer postoji inicijativa da glavni grad BiH napokon dobije stadion na kojem reprezentacija može igrati utakmice u kvalifikacijama za EP ili SP, a sa mnogo većim kapacitetom nego je to Bilino špolje, koje prima svega 12.000 gledatelja.

Inače, rok za apliciranje je 29. februar, a odluka UEFA biće poznata 9. decembra 2016.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close