BIH jedna država sa međunarodno priznatim granicama

Bosna i Hercegovina je suverena država, u svojim međunarodno priznatim granicama, članica Ujedinjenih nacija. Dok jedni, poput predsjednika SNSD-a Milorada Dodika ne kriju da je smatraju nedovršenom i nemogućom državom, ali se moraju pomiriti sa činjenicom da jesmo jedna država sa svim svojim nedostacima i vrlinama, u isto vrijeme SDA koja se samo deklarativno kune u tu istu državu, zapravo čini sve kako bi dala što više povoda onima koji žele podjelu Bosne i Hercegovine.

SDA i njeni partneri koji pokušavaju srušiti aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom, osim što životno ugrožavaju hiljade onih koji plate i sve druge naknade ostvaruju putem budžeta Federacije BiH, istovremeno rade u korist i za račun onih koji upravo to koriste kao argument za ilustrovanje nefunkcionalnosti države prizivajući njeno razdruženje.

SDP BiH je upozoravao da politikantsko ponašanje Sulejmana Tihića, SDA i njihovih satelita vodi stvaranju haosa u BiH, te samo dodatno jača argumente onih koji bi da dokažu kako BiH nije moguća. Svima u BiH, ali i izvan nje, je jasno da mirno razdruženje u BiH nije moguće. Zbog toga postavljamo pitanje šta su krajnje namjere onih koji kreiraju ustavno-ekonomski haos u FBiH i da li u stvari oni pripremaju svjesno teren za sve koji jedva čekaju povod da pokrenu priču o nemogućnosti zajedničke države kako bi i oni ostvarili nedosanjani san svog pašaluka?

Na njihovu žalost upravo i ova situacija pokazuje da jesmo jedna država, jer da nismo bilo bi svejedno RS-u šta je u Federaciji BiH i obratno. Upravo zato SDP i svi oni kojima je stalo do jedinstvene Bosne i Hercegovine trebamo pokazati još veći osjećaj odgovornost za svaki pedalj naše zemlje. Svi u FBiH moraju biti svjesni gdje nas vodi neispunjavanje uvjeta stand by aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom i potruditi se da ih ispunimo.

SDP će i dalje voditi odgovornu politiku i prema građanima i prema državi, te svim demokratskim sredstvima nastojati onemogućiti stvaranje haosa koji bi mogao biti iskorišten za scenario koji smo vidjeli u nedavnoj prošlosti.

 

(VIJESTI.BA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close