Biciklizam: Sarajevo Grand Prix

U toku su pripreme za prvu biciklističku utrku međunarodnog karaktera, Sarajevo Grand Prix. Utrka će biti održana 22. juna, s početkom u 11 sati ispred Gradske vijećnice u Istočnom Sarajevu.

Nedavno je snimljen i promo video u kojem zaštitno lice Sarajevo Grand Prix-a, Dino Merlin zajedno sa Claudiom de Carvahlo , svjetskom prvakinjom u biciklizmu, pozivaju sve da dođu i budu dio velikog društveno sportskog događaja.

Svoj dolazak na utrku je potvrdio je i direktor Tour de France g. Christian Prudhomme te najuspješniji bivši prvaci ove prestižne biciklističke utrke. Predsjednik Europske biciklističke federacije će također biti u Sarajevu, najavio je Zlatko Berbić, predsjednik biciklističkog saveza BiH koji je također u organizacionom timu Sarajevo Grand Prix.

Dužina utrke iznosit će 140 km kroz 14 općina u okolici Sarajeva. SGP je dio inicijative pod nazivom Sarajevo Srce Europe, tačnije sedam ambasada EU, i sve to kako bi se obilježilo 100 godina od početka Prvog svjetskog rata

Ovo će biti najmasovniji događaj u Bosni Hercegovini koji će našu zemlju staviti na mapu biciklista širom Europe, pa i svijeta.

Utrka će početi ispred Gradske vijećnice u Istočnom Sarajevu , kroz Dobrinji u Nedžarićima , niz glavnu cestu u Sarajevu , zatim Obala Kulina bana , do zgrade Predsjedništva. Tu će se biciklisti podijeliti, takmičari nastavljaju dalje prema  Vogošći te kroz ostalih 13 općina, dok će rekreativci  nastaviti do Vilsonovog  šetališta.
Sarajevo Grand Prix ima punu podršku Tour de France, Fondacije Sarajevo Srce Europe, ambasadora Republike Francuske u Bosni i Hercegovini, NJ.E. gospodina Rolanda Gillesa.

Za više informacija:
Muhamed Mizić
PR Sarajevo Grand Prix
066 392 670
[email protected]

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close