“BH Telecom” za 30 miliona maraka želi kupiti “Logosoft”

Uprava “BH Telecoma”, s generalnim direktorom Nedžadom Rešidbegovićem na čelu, namjerava kupiti sarajevsku firmu “Logosoft”, za koju nudi nevjerovatnih 30 miliona maraka.

Zeleno svjetlo 

Ova iznenadna investicija, kako saznajemo, razmatrana je i na nedavnom sastanku Kolegija izvršnih direktora “BH Telecoma”, koji je zatražio od Uprave firme da hitno dozvoli odobrenje za realizaciju ovog projekta.

Iz izvora bliskih državnoj kompaniji nezvanično nam je potvrđeno da je već spremno 30 miliona KM za kupovinu “Logosofta” i da se samo čeka zeleno svjetlo Rešidbegovića.

No, prema “Avazovim” saznanjima, cijeli plan samo je nova dobro osmišljena podvala čelnih ljudi ove firme okupljenih prvenstveno oko Jasminka Akšamije, izvršnog direktora za investicije.

– Prvo, taj biznis ne vrijedi 30 miliona KM, jer “Logosoft” ima mali broj korisnika, što nikako nije u interesu državne firme. Interes bi bio da žele kupiti operatera na području RS, gdje nemaju svoje korisnike. Ovo što se sada namjerava uraditi jeste podvala kojom žele osigurati sredstva za stabilno finansiranje predizborne kampanje vladajuće koalicije SDP-SDA – kaže naš sagovornik.

Isti scenarij

On upozorava da je Uprava “BH Telecoma” identično postupila i 2010. godine, kada je, također, u izbornoj godini za novi poslovni objekt od građevinske firme OKI kupila samo okvir zgrade koji je platila 34,3 miliona KM.

– Na pomolu je isti scenarij. Sve je potpuno isto. Svima je jasno da je dobar dio tih sredstava završio u crnim fondovima SDA, putem kojih je finansirana predizborna kampanja ove stranke – kaže naš sagovornik.

„M:tel“ nudio 24 miliona KM

Operater „M:tel“ ponudio je nedavno za kupovinu “Logosofta” 24 miliona KM, ali su pregovori između ove dvije firme, iako su bili u završnoj fazi, naprasno prekinuti. Jedan od razloga upravo je iznenadni interes “BH Telecoma”, koji je spreman po svaku cijenu kupiti “Logosoft”.

avaz.ba

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close