BiHPrivreda

BH Telecom donacijom od milion KM usrećio mnoge škole i sportske klubove

Kompanija BH Telecom dodijelila je donacije u iznosu od milion KM za finansiranje programa, projekata i aktivnosti osnovnih i srednjih škola, javnih kuhinja, amaterskih sportskih klubova, te udruženja koja brinu o djecu s posebnim potrebama i o osobama s invaliditetom.”Najveći broj dobitnika, ukupno 161, su osnovne i srednje škole kojima je donirano 594.286 KM za nabavku IT opreme neophodne za opremanje informatičkih kabineta. Novčana sredstva u iznosu od 178.000 KM su donirana kako bi se poboljšale aktivnosti amaterskih sportskih klubova, dok je za 21 javnu kuhinju donirano 115.500 KM. Za 43 udruženja obezbijeđeno je 112.214 KM”, rekao je zamjenik predsjednika Nadzornog odbora BH Telecom-a Mugdim Mandžuka na današnjoj pres-konferenciji upriličenoj povodom uručenja donacija.

Tom prilikom prikazan je video “Milion razloga za…“ u kojem su se dobitnici navedenih sredstava zahvalili BH Telecom-u koji je na ovaj način nastavio da uspješno njeguje društvenu odgovornost.

“Kao vodeći operater puno doprinosimo društvu kroz aktivnosti kao što su upravo ove donacije. Skoro smo 20 miliona KM uložili u društvenu odgovornost u posljednjih 13 godina”, kazao je v.d. generalnog direktora Sedin Kahriman.

Najavio je da će BH Telecom s ciljem pružanja većeg kvaliteta svojih usluga u ponedjeljak, 8. aprila, potpisati dokument za dodjelu dozvole za korištenja radiofrekvencijskog spektra i puštanje 4G tehnologije.

Klix

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close