Bh reprezentativci se okupili u Insbruku

Na prvo okupljanje bh reprezentativaca u ovoj godini, u Insbruku, stigli su skoro svi igrači kojima je selektor Safet Sušić uputio pozive. Nedostaje Zoran Kvržić koji će zbog povrede propustiiti utakmicu sa Egiptom, a nešto kasnije su dolašli Haris Medunjanin i Toni Šunjić.

Na okupljanju u hotelu „Austrija-Trend“ je i Samir Muratović koji će se u srijedu oprostiti od aktivnog igranja, a za reprezentativni dres ga vežu mnoge uspomene i prijateljstva: „Zaista sam sretan što ću svoju igračku karijeru završiti u reprezentativnom dresu“, kaže Muratović i nastavlja: „U reprezentaciji sam stekao mnogo prijatelja i oni su mi kao familija. Ova generacija igrača je uspjela da ostvari veliki uspjeh plasmanom na Svjetsko prvenstvo, čime je na neki način ispunjen i san svih nas koji smo nastupali za nacionalni tim.“

Samir Muratović je u karijeri odigrao veliki broj utakmica, ali će mu ipak ova oproštajna biti jedna od najdražih, jer će na teren istrčati sa ekipom koja se plasirala na Svjetsko prvenstvo.

Utakmica Egipat-BiH, igra se u srijedu u 18:30 sati, a jedini trening prije ovog sustreta zakazan je za danas na stadionu Tivoli u 17:30. Prije toga, u 17:15 sati selektor Safet Sušić će održati press konferenciju.

www.magazinplus.eu – NS BiH

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close