BH. industrija namještaja: Fojnički „MS&WOOD“ zaposlit će 100 novih radnika

Industrija namještaja „MS&WOOD“ iz Fojnice ove godine će povećati proizvodnju namještaja za deset puta u odnosu na 2013. godinu, čime će se steći uslovi za zapošljavanje stotinu novih radnika.
Prošle godine MS&WOOD („Majstori i Drvo“), proizveo je 31.000 komada namještaja, dok su ove godine već ugovoreni poslovi za plasman preko 300.000 stolica, stolova i drugog namještaja, koji će biti plasiran na strano tržiše.

Direktor kompanije MS&WOOD Muhamed Pilav kazao je da već sada imaju potpisane ugovore za izvoz namještaja u vrijednosti 13 miliona KM.

– Svaki dan naši „majstori“ izvoze namještaj u obimu od oko 50.000 KM, a kojeg su proizveli koristeći domaću sirovinu – drvo. Mišljenja sam da samo stvaranjem novih vrijednosti u realnom sektoru i povećanjem izvoza Bosna i Hercegovina im šansu zaustaviti pad ekonomije – rekao je Pilav.

Industrija namještaja „MS&WOOD“ iz Fojnice zapošljava preko 200 radnika. Namještaj koji proizvode izvoze u 42 zemlje, na sve kontinente svijeta. Proizvodi iz njihovog asortimana nalaze se u prodaji od Japana, preko zemalja EU, do Sjedinjenih Američkih Država.

– Sljedeća faza u ostvarenju strateških ciljeva unaprijeđenja poslovanja je prelazak iz koncepta „Made in B&H“ u koncept „Create in B&H“, što podrazumijeva ispunjenje procesa od dizajniranja do izrade gotovih proizvoda, a za što je MS&WOOD već dobio potrebna odobrenja svjetskih kupaca – rekao je Pilav.

www.magazinplus.eu – Agencija Patrija

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close