Bh. hokejaši poraženi od Turske

Hokejaška reprezentacije Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Sarajevu u prijateljskom meču od reprezentacije Turske rezultatom 7:2, javlja novinar Anadolu Agency (AA).

Iako je reprezentacija BiH povela u prvoj trećini susreta, Turci su uspjeli izjednačiti, tako je rezultat prve trećine bio neriješen 1:1. Druga trećina okončana je rezultatom 3:2 u korist Turaka. Hokejaši reprezentacije Turske dominirali su tokom posljednje trećine susreta, u kojoj su postigli ukupno četiri pogotka.

Veliki broj građana Sarajeva bio je večeras u dvorani Juan Antonio Samarach – Zetra, koji su tokom cijelog susreta bodrili reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

U dvorani je također bio i veliki broj turskih studenata koji studiraju u Sarajevu, a došli su bodriti svoju reprezentaciju. U dvorani Zetra bili su prisutni i predstavnici navijačke grupe Fanaticos, a na tribinama je bilo moguće vidjeti državne zastave BiH i Turske.

Obzirom da su na današnji dan prije 30 godina počele 14. Zimske olimpijske igre u Sarajevu, prije početka večerašnje utakmice na ledu u dvorani Zetra pojavio se i Vučko, maskota Zimskih olimpijskih igara održanih u glavnom gradu BiH 1984. godine.

 

(AA)

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close