Ostali sportoviSport

Bh. bacači kugle Alić i Pezer bez norme za finale Svjetskog prvenstva u Londonu

Naši atletičari svoj nastup u Londonu otvorili su današnjim kvalifikacijama u izuzetno teškoj konkurenciji, a Hamza Alić je u prvom bacanju napravio prestup, dok je u drugom pokušaju kuglu bacio na 18,95 metara, što je bilo daleko od norme. Posljednje bacanje Alić je zaključio prestupom i tako ostao bez finala Svjetskog atletskog prvenstva.

Prestup u prvom bacanju je bacio i Mesud Pezer, a u drugom pokušaju kuglu je bacio na 19,51 metar. Trećim hicem Pezer je kuglu bacio na 19,88 metara i time ostao bez finala takmičenja godine.

Nakon prve serije osam atletičara je ispunio normu od 20,75 metara, no razočarao je i Amerikanac Joe Kovacs koji se mučio sa hicima od 20,62 i 20,67 metara što nije bilo dovoljno za finale, dok je u trećem pokušaju napravio prestup. No, s obzirom da se u finale plasira 12. takmičara, kao 10. s najboljim rezultatom ostvario je prolazak dalje.

Norme za finale u današnjim kvalifikacijama ispunili su: Tomas Walsh, Michal Haratyk, David Storl, Jacko Gill, Ryan Crouser, Stipe Žunić, Ryan Whiting, Tomaš Stanek, Darel Hill, Joe Kovacs (20.67m), Andrei Gag (20.61m) i Konrad Bukowiecki (20.55m).

Finale je na rasporedu sutra u 21:35 sati.

Klix
Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close