Bevanda: Kao predsjedatelj Vijeća ministara BiH sam reagirao na svaki zahtjev

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda potvrdio je za Anadoliju kako je za danas sa početkom u 14 sati zakazao sjednicu na kojoj će se, između ostalog, razmatrati i odluka o oslobađanju plaćanja uvoznih dadžbina i inspekcijskog nadzora za svu robu namijenjenu u humanitarne svrhe za područja pogođena poplavama u Bosni i Hercegovini.

Predsjedatelj Bevanda istakao je kako želi “do kraja biti otvoren i iskren te reći kako su sve optužbe na njegov račun kao osobe koja je odgovorna za nesazivanje sjednica Vijeća ministara BiH i kašnjenje u reakcijama plod spinovanja”.

“Radi se o nedobronamjernim stvarima. Kao predsjedatelj Vijeća ministara BiH na svaki zahtjev koji mi je stigao sam reagirao. Treba reći kako je sve nastalo poslije neodgovorne izjave glasnogovornika Uprave za neizravno oporezivanje BiH”, naglasio je za AA Bevanda.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH naglasio je da je prijedlog inicijative za donošenje odluke u njegov kabinet zaprimljen danas u prijepodnevnim satima, a da se već odlučio za 14 sati zakazati sjednicu.

“Ako sam dobio prijedlog u 12, a u 12:05 zakazao sjednicu onda je jasno da mi nije bila namjera niti sam bilo šta odugovlačio. Kad se bježi od primjene principa onda to vodi ka anarhiji, a ja to ne želim. Kao predsjedatelj se ne odmičem od telefona i jer želim i pomažem gdje god to treba, a i sam se uključujem u aktivnosti kako bi se stanje što prije prevazišlo”, naveo je Bevanda za AA.

Osim  odluke o oslobađanju plaćanja uvoznih dadžbina i inspekcijskog nadzora za svu robu namijenjenu u humanitarne svrhe za područja pogođena poplavama u Bosni i Hercegovini na današnjoj sjednici potvrdio je za AA Bevanda naći će se još nekoliko njih, ali ne i ona o proglašenju vanrednog stanja u BiH, a na inicijativu Vlade FBiH s kraja prošle sedmice.

“Nije nam do ovog trenutka stigao zvaničan zahtjev Koordinacionog tijela. Mi još od petka kada smo čuli za tu inicijativu dežuramo u kabinetu kako bi smo odmah reagirali, ali zahtjev nije stigao. Zašto je to tako to treba pitati rukovodioca koordinacionog tima Mladena Ćavara”, naveo je Bevanda.

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close