-TopSLIDEVisoko

Berin Keso: Izviđač je iskorak u karijeri za mene, hvala Bosni na svemu

Novi desni bek aktuelnog šampiona BiH

Nova sezona rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine počinje sutra utakmicama drugog kola, dok će se prvo kolo igrati u srijedu 22. septembra. TItulu šampiona brani ekipa Izviđača, koja je u novoj sezoni jača za mladog Berina Kesu. Radi se o desnom beku, koji je stigao iz visočke Bosne. 

– Iskreno čast mi je igrati za jedan ovakav klub, koji je na vrhunskom nivou i u samom vrhu Premijer lige posljednjih 15 i više godina. Na ličnom planu i prema sve dosad viđenom ovdje nisam mogao odabrati bolji klub u ovom trenutku za svoj napredak. Ovo  je stvarno iskorak u karijeri, kvalitetno se radi, kvalitetno se trenira i presretab sam, kaže Keso za Sport1, koji je iskoristio priliku i da se svom bivšem klubu visočkoj Bosni zahvali na svemu. 

– Mogu slobodno reći, da nije Bosne ne bi bilo ni mene kao rukomtaša i naravno da sam mnogo zahvalan na svemu.  Bosna mi je dala sve, ali je bilo vrijeme za nešto novo, a posebno jer sam dobio priliku da nastupam za Izviđač, koji je brojnim igračima iz BiH odskočna daska za mnogo veće domete u karijeri, istakao je Keso. 

O utakmici protiv Konjuha, Keso ističe da se nada pozitivnom rezultatu. 

– Konuh je jako tvrd orah, naročito kod na domaćem terenu. Vidjet ćemo kako će to biti, posebno jer se vraćaju navijači. Što se nas tiče, spremni smo, trener Toni Čolina je jako dobro pripremio utakmicu i nadam se da ćemo uspjeti osvojiti tri boda, istakao je Keso, te se osvrnuo na ambicije skauta.  

– Naravno da je odbrana titule prvi cilj, ali želimo napasti i kup, te tako osvojiti duplu krunu, kaže mladi desni bek, koji je član juniorske reprezentacije BiH, koja je nedavno u Sjevernoj Makedoniji osvojila četvrto mjesto na Evropskom prvenstvu divizije B. 

– Mnogo nam znači svako okupljanje, a još višeo nastup na jednom Evropskom prvenstvu. Osvojili smo četvrto mjesto, ali očekivali smo mnogo više. Veliko je to iskustvo za nas. Meni je čast igrati za reprezentaciju svoje države, to je lično najveće priznanje za jednog igrača, zaključio je Keso. 

JASMIN TAJIĆ

https://sport1.oslobodjenje.ba/

Tags
Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close