Benicio Del Toro prošetao crvenim tepihom SFF-a

Gromoglasnim aplauzom na crvenom tepihu ispred Narodnog pozorišta sinoć je dočekan jedan od najpoznatijih hollywoodskih glumaca današnjice Benicio Del Toro.

On je u Sarajevo doputovao jučer kako bi predstavio film “Savršen dan” reditelja Fernanda Leona de Aranoa u kojem glumi humanitarca koji će večeras u Otvorenom kinu 21. Sarajevo Film Festivala biti prikazan pred sarajevskom publikom.

Novinari su Del Tora pitali šta misli o ovom filmu, ali je on naglasio da ono što on misli o ovom ostvarenju nije toliko važno koliko to kako će ga gledaoci prihvatiti te je izrazio nadu da će publika uživati u filmu i da će ga razumijeti.

Podvukao je da je balans između drame i komedije ono što se pokušalo postići u ovom filmu.

Dodao je da je ovo ostvarenje o humanitarnim radnicima koji su pomagali poslije rata u Bosni i Hercegovini i malo je drugačiji od ostalih.

– Nadam će publika da uživati u filmu i da će ga osjetiti jer je ovo barem napola zapravo bosanska priča – kazao je Del Toro.

Publici se prije projekcije poklonio i ostatak ekipe filma “Savršen dan”, u kojem je Benicio Del Toro ostvario glavnu ulogu, i čije prikazivanje je uslijedilo u Open airu.  Ekipa je predvođena rediteljem Fernandom Leonom de Aranoaom.

Nakon filma u Otvorenom kinu, Del Toru je uručeno Srce Sarajeva za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti. Nagradu mu je uručio direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra.

 

Fena

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close