Belma Tvico Stambol – Kraljica elegancije i profinjenosti

Belma Tvico Stambol najbolji dizajner Sarajevo Fashion Week-a –  Europskog  Festivala Mode

Kraljica elegancije i profinjenosti

Nakon što su u njenim glamuroznim haljinama crvenim tepihom Sarajevo Film Festivala prošetale najeminentnije ličnosti pobravši pozitivne kritike javnosti, priznanje za kolekciju visoke mode mode 2015.- 2016.  stiglo je i od Direcije Europskog Festivala Dizajna –  Sarajevo Fashion Week-a u okviru kojeg je sinoć zvanično održana najnovija modna revija Belme Tvico Stambol.

Priznanje za najboljeg dizajnera Belmi je uručila Amela Radan, direktorica Sarajevo Fashion Weeka –  Europskog Festivala Mode koji  je ove godine održavan u ponoć u ljetnoj bašti hotela Europa a u okviru kojeg se predstavilo mnogo dizajnera van granica naše zemlje.

Zvanično predstavljeni modeli za predstojeću sezonu  2015.- 2016. godinu, oduševili su   posebno žensku populaciju koja je sa nestrpljenjem pratila svaki defile manekenki. Zanimljivo je da je  Belma zbog brojnih obaveza iz svog ateljea tek nekolio sati pred reviju završavala  posljednje detalje najnovijih kreacija ali i da je haljina “Adore” sačinjenih od 10.000 kristala izazvala oduševljenja kao I gromoglasan aplauz pubike.

Modnu reviju ove kreatorice nosile su najuspješnije manekenke BiH, Džejla Glavović, Dženita Dumpor, Alisa Zlatarević itd.

Od skorašnjih aktivnosti ova kreatorica ima u planu otvaranje concept store radnje u Zagrebu zakazano za 1.10, kao organizaciju premijere modnog filma na kojem je radila proteklih mjeseci a koji bi se uskoro mogao pogledati u bh. kinima.

 

 

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close