Begova čorba za Guinnessa

Bosanskohercegovačka prehrambena industrija Vispak Visoko bit će generalni sponzor događaja koji organizira Udruženje kuhara u BiH “Begova čorba za Guinnessa”

To će biti najveća porcija begove čorbe u cilju obaranja Guinnessovog rekorda, a održat će se 17. aprila 2015. godine, u sklopu Konferencije evropskih kuharskih asocijacija i Global Chefs Challenge-a, a u organizaciji Udruženja, i pod pokroviteljstvom WACS-a (Svjetska kuharska asocijacija).

WACS konferencija u Sarajevu sastojat će se od četiri aktivnosti: redovna konferencija, takmičenje Global Chef's Challenge, prateći sajam ugostiteljstva i turizma, te obaranje Guinnessovog rekorda u spremanju 15.000 porcija tradicionalne Begove čorbe.

– Bosanska kuhinja je čudo, a Begova čorba jedna od najpoznatijih delikatesa. Uz Zlatnu džezvu, Vispakova Begova čorba je brand koji krasi prodajne police širom svijeta u najvećim prodajnim lancima. Osim toga, Vispak sa svojom najvećom džezvom na svijetu već ima iskustvo sa uspostavljanjem Guinnessovog rekorda. Ovu su samo neki od razloga zbog kojih smo odlučili učestvovati u cijelom projektu. Najbolji promotor ljepote ukusa bosanske kuhinje su kuhari. Nadamo se da ćemo svi zajedno i na ovaj način približiti bosansku kuhinju sladokuscima širom svijeta kao zanimljiv i samo Bosancima i Hercegovcima osoben spoj Istoka i Zapada, kontinentalnog i mediteranskog, tradicionalnog i modernog. Ko god je probao nešto od jela sa ovih podneblja, bio je zatečen jednostavnošću i neponovljivošću ukusa. Osim toga, potvrda da naša kuhinja ne ostavlja nikoga ravnodušnim je i uspješan plasman naših brandova iz programa Vispakove “Bosanske kuhinje” u regiji, ali i mnogo dalje – navode iz Vispaka.

Oslobođenje

Show More

Related Articles

Back to top button
Close
Close